Venter gode tider

Mange spår gode tider for hotell- og utelivsbransjen i 2008.
Redaksjonen
03 Januar 2008 - 11:00

Selv i romjulen var belegget bra på for eksempel Hotel Bristol i Oslo.
 
Regner med økning
Belegget har i snitt vært på 77,5 prosent i 2007. For 2008 har hotellet budsjettert med et belegg på 79,5 prosent. I tillegg tjener hotellet mer penger per overnatting. Dette kommer av at prisene har økt.
 
- Folk betaler gjerne mer for å få en suite eller for å oppgradere. De velger fine menyer og velger kvalitet, sier driftsdirektør Kristine Tonning til e24.no.
 
Næringslivets Hovedorganisasjon ser også lyst på året som kommer.
 
Gode tider
- Bedriftene regner med fortsatt gode tider. Ingen melder om store problemer, sier adm. direktør Finn Bergesen jr. i NHO.
 
- Våre bedrifter rapporterer om over 100 000 ubesatte stillinger. Når noen gjetter på opp til 6 prosent lønnsvekst i år, så skyldes det at bedriftene slåss om arbeidskraften og byr opp lønningene lokalt, sier han.
 
Lønn viktig
Tonning på Bristol sier at de ansatte er svært bevisste på lønninger, og velger arbeidsplass ut fra det.
 
- Tidligere var det stas å jobbe på Bristol, på grunn av hotellet, nå går de videre om lønnen ikke er bra nok, sier hun.
 
Det er spesielt vanskelig å bemanne kjøkkenet, men at det er generell mangel på kokker er godt kjent.
 
- Det er en utfordring, men vi har klart å bemanne. Vi merker samtidig at vi får mange ukvalifiserte søkere. Vi føler det har løsnet litt den siste måneden, men det er kanskje bare en tilfeldighet, sier Tonning.
 
Som et tegn på gode tider bygger Bristol nytt konferansesenter i kjelleren.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her