Venter gode tider

Mange spår gode tider for hotell- og utelivsbransjen i 2008.

Selv i romjulen var belegget bra på for eksempel Hotel Bristol i Oslo.
 
Regner med økning
Belegget har i snitt vært på 77,5 prosent i 2007. For 2008 har hotellet budsjettert med et belegg på 79,5 prosent. I tillegg tjener hotellet mer penger per overnatting. Dette kommer av at prisene har økt.
 
- Folk betaler gjerne mer for å få en suite eller for å oppgradere. De velger fine menyer og velger kvalitet, sier driftsdirektør Kristine Tonning til e24.no.
 
Næringslivets Hovedorganisasjon ser også lyst på året som kommer.
 
Gode tider
- Bedriftene regner med fortsatt gode tider. Ingen melder om store problemer, sier adm. direktør Finn Bergesen jr. i NHO.
 
- Våre bedrifter rapporterer om over 100 000 ubesatte stillinger. Når noen gjetter på opp til 6 prosent lønnsvekst i år, så skyldes det at bedriftene slåss om arbeidskraften og byr opp lønningene lokalt, sier han.
 
Lønn viktig
Tonning på Bristol sier at de ansatte er svært bevisste på lønninger, og velger arbeidsplass ut fra det.
 
- Tidligere var det stas å jobbe på Bristol, på grunn av hotellet, nå går de videre om lønnen ikke er bra nok, sier hun.
 
Det er spesielt vanskelig å bemanne kjøkkenet, men at det er generell mangel på kokker er godt kjent.
 
- Det er en utfordring, men vi har klart å bemanne. Vi merker samtidig at vi får mange ukvalifiserte søkere. Vi føler det har løsnet litt den siste måneden, men det er kanskje bare en tilfeldighet, sier Tonning.
 
Som et tegn på gode tider bygger Bristol nytt konferansesenter i kjelleren.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen