Venter gode tider

Mange spår gode tider for hotell- og utelivsbransjen i 2008.
Redaksjonen
03 Januar 2008 - 11:00

Selv i romjulen var belegget bra på for eksempel Hotel Bristol i Oslo.
 
Regner med økning
Belegget har i snitt vært på 77,5 prosent i 2007. For 2008 har hotellet budsjettert med et belegg på 79,5 prosent. I tillegg tjener hotellet mer penger per overnatting. Dette kommer av at prisene har økt.
 
- Folk betaler gjerne mer for å få en suite eller for å oppgradere. De velger fine menyer og velger kvalitet, sier driftsdirektør Kristine Tonning til e24.no.
 
Næringslivets Hovedorganisasjon ser også lyst på året som kommer.
 
Gode tider
- Bedriftene regner med fortsatt gode tider. Ingen melder om store problemer, sier adm. direktør Finn Bergesen jr. i NHO.
 
- Våre bedrifter rapporterer om over 100 000 ubesatte stillinger. Når noen gjetter på opp til 6 prosent lønnsvekst i år, så skyldes det at bedriftene slåss om arbeidskraften og byr opp lønningene lokalt, sier han.
 
Lønn viktig
Tonning på Bristol sier at de ansatte er svært bevisste på lønninger, og velger arbeidsplass ut fra det.
 
- Tidligere var det stas å jobbe på Bristol, på grunn av hotellet, nå går de videre om lønnen ikke er bra nok, sier hun.
 
Det er spesielt vanskelig å bemanne kjøkkenet, men at det er generell mangel på kokker er godt kjent.
 
- Det er en utfordring, men vi har klart å bemanne. Vi merker samtidig at vi får mange ukvalifiserte søkere. Vi føler det har løsnet litt den siste måneden, men det er kanskje bare en tilfeldighet, sier Tonning.
 
Som et tegn på gode tider bygger Bristol nytt konferansesenter i kjelleren.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her