Verdens beste kokkelandslag

Det norske kokkelandslaget knuste konkurrentene i kokke-OL i Tyskland og sikret Norge sitt første OL-gull.
Redaksjonen
23 Oktober 2008 - 17:44

Jubelen stod i taket da Norges kokkelandslag sikret seg sin første seier i kokke-OL i Erfurt, Tyskland i dag.

Det ble en riktig storeslem med gull i både kald- og varmmat, og kokkelandslaget med Sven Erik Renaa i spissen, kunne glede seg over revansje fra forrige OL.
 
For fire år siden gikk nemlig Sverige av med seieren.
 
Konkurransen i Erfurt samlet kokkelandslag fra hele 32 nasjoner.
 
Norge bekrefter dermed sin posisjon som en av verdens beste kokkenasjoner etter ukens gullmedaljer og som regjerende verdensmestere fra Luxemburg i 2006.

Spisset trening
Kokkelandslaget har forberedt seg godt over de siste fire årene og utallige timer har gått med til trening før denne ukens konkurranse.
 
I tiden før konkurransen har de gjort treningsforholdene så like som mulig til hvordan det vrikelig ville være under OL.
 
- Vi har terpet så mye på konkurransesituasjonen og fokusert mye på gode smaker. Og under konkurransen fungerte laget optimalt. Alt satt i fingrene, sier Renaa til Newswire.

Alle på laget har hatt sine klart definerte oppgaver. De har et skarpt blikk for detaljer og har vært hundre prosent skjerpet både dag og natt.

- Konkurransen består av så mange elementer at det bare er hard jobbing som fører til et godt resultat. Vi føler at seieren er fortjent, sier Sven Erik Renaa.
 
Norske råvarer
Landslaget har vært bevisste på sin rolle som ambassadører for norsk matkultur og har benyttet seg av mest mulig norske råvarer under konkurransen.
 
Mandag sikret de seg gull for sitt koldtbord, og spenningen steg før onsdagens konkurranse.

Vinnermenyen deres fra onsdagens varmmatkonkurranse bestod således av så vel norsk fjordørret som norsk lam.

Norges beste kokker
Det norske kokkelandslaget er satt sammen av 11 unge kokker fra hele landet.
 
Flere av kokkene har lang erfaring fra forskjellige prestisjetunge konkurranser, som kommer godt med for hele laget når konkurransen er underveis.
 
Bli bedre kjent med de enkelte kokkeken på landslaget - klikk bare på de røde lenkene nedenfor for å lese mer om de.

Det norske gull-laget består av:
 
Sven Erik Renaa, team manager, Gastronomisk Institutt, Stavanger
Gunnar Hvarnes, kaptein, Gastronomisk Institutt, Stavanger
Kjartan Skjelde, kokk, Tango Bar & Kjøkken, Stavanger
Andreas Myhrvold, kokk, Gastronomisk Institutt, Stavanger
Espen Vesterdal Larsen, konditor, Kulinarisk Akademi, Oslo
Sverre Sætre, konditor, Sverres Konditori AS, Oslo
Ronny Kolvik, Palace Grill, Oslo
Even Ramsvik,  kokk, Restaurant Oscarsgate, Oslo
Kari Innerå, kokk, Kulinarisk Akademi, Oslo
Elise Bratteng Rønning, commis, Britannia Hotell, Trondheim
Gjermund Kværna Bjelland, commis, Sverres Konditori AS, Oslo
Steffen Engelhard, rådgiver, StatoilHydro, Stavanger
Tom Victor Gausdal, rådgiver, Flavours, Oslo
 
 
Kilde: Newswire
Foto: Newswire/ Gaute Gusrud
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her