Jubelen stod i taket da Norges kokkelandslag sikret seg sin første seier i kokke-OL i Erfurt, Tyskland i dag.
Det ble en riktig storeslem med gull i både kald- og varmmat, og kokkelandslaget med Sven Erik Renaa i spissen, kunne glede seg over revansje fra
forrige OL.
For fire år siden gikk nemlig Sverige av med seieren.
Konkurransen i Erfurt samlet kokkelandslag fra hele 32 nasjoner.
Norge bekrefter dermed sin posisjon som en av verdens beste kokkenasjoner etter ukens gullmedaljer og som
regjerende verdensmestere fra Luxemburg i 2006.
Spisset trening
Kokkelandslaget har forberedt seg godt over de siste fire årene og utallige timer har gått med til trening før denne ukens konkurranse.
I tiden før konkurransen har de gjort treningsforholdene så like som mulig til hvordan det vrikelig ville være under OL.
- Vi har terpet så mye på konkurransesituasjonen og fokusert mye på gode smaker. Og under konkurransen fungerte laget optimalt. Alt satt i fingrene, sier Renaa til Newswire.
Alle på laget har hatt sine klart definerte oppgaver. De har et skarpt blikk for detaljer og har vært hundre prosent skjerpet både dag og natt.
- Konkurransen består av så mange elementer at det bare er hard jobbing som fører til et godt resultat. Vi føler at seieren er fortjent, sier Sven Erik Renaa.
Norske råvarer Landslaget har vært bevisste på sin rolle som ambassadører for norsk matkultur og har benyttet seg av mest mulig norske råvarer under konkurransen.
Mandag sikret de seg gull for sitt koldtbord, og spenningen steg før onsdagens konkurranse.
Vinnermenyen deres fra onsdagens varmmatkonkurranse bestod således av så vel norsk fjordørret som norsk lam.
Norges beste kokker
Det norske kokkelandslaget er satt sammen av 11 unge kokker fra hele landet.
Flere av kokkene har lang erfaring fra forskjellige prestisjetunge konkurranser, som kommer godt med for hele laget når konkurransen er underveis.
Bli bedre kjent med de enkelte kokkeken på landslaget - klikk bare på de røde lenkene nedenfor for å lese mer om de.
Det norske gull-laget består av:
• Kjartan Skjelde, kokk, Tango Bar & Kjøkken, Stavanger
• Andreas Myhrvold, kokk, Gastronomisk Institutt, Stavanger
• Elise Bratteng Rønning, commis, Britannia Hotell, Trondheim
• Gjermund Kværna Bjelland, commis, Sverres Konditori AS, Oslo
Kilde: Newswire
Foto: Newswire/ Gaute Gusrud