Verdens beste kokkelandslag

Det norske kokkelandslaget knuste konkurrentene i kokke-OL i Tyskland og sikret Norge sitt første OL-gull.
Redaksjonen
23 Oktober 2008 - 17:44

Jubelen stod i taket da Norges kokkelandslag sikret seg sin første seier i kokke-OL i Erfurt, Tyskland i dag.

Det ble en riktig storeslem med gull i både kald- og varmmat, og kokkelandslaget med Sven Erik Renaa i spissen, kunne glede seg over revansje fra forrige OL.
 
For fire år siden gikk nemlig Sverige av med seieren.
 
Konkurransen i Erfurt samlet kokkelandslag fra hele 32 nasjoner.
 
Norge bekrefter dermed sin posisjon som en av verdens beste kokkenasjoner etter ukens gullmedaljer og som regjerende verdensmestere fra Luxemburg i 2006.

Spisset trening
Kokkelandslaget har forberedt seg godt over de siste fire årene og utallige timer har gått med til trening før denne ukens konkurranse.
 
I tiden før konkurransen har de gjort treningsforholdene så like som mulig til hvordan det vrikelig ville være under OL.
 
- Vi har terpet så mye på konkurransesituasjonen og fokusert mye på gode smaker. Og under konkurransen fungerte laget optimalt. Alt satt i fingrene, sier Renaa til Newswire.

Alle på laget har hatt sine klart definerte oppgaver. De har et skarpt blikk for detaljer og har vært hundre prosent skjerpet både dag og natt.

- Konkurransen består av så mange elementer at det bare er hard jobbing som fører til et godt resultat. Vi føler at seieren er fortjent, sier Sven Erik Renaa.
 
Norske råvarer
Landslaget har vært bevisste på sin rolle som ambassadører for norsk matkultur og har benyttet seg av mest mulig norske råvarer under konkurransen.
 
Mandag sikret de seg gull for sitt koldtbord, og spenningen steg før onsdagens konkurranse.

Vinnermenyen deres fra onsdagens varmmatkonkurranse bestod således av så vel norsk fjordørret som norsk lam.

Norges beste kokker
Det norske kokkelandslaget er satt sammen av 11 unge kokker fra hele landet.
 
Flere av kokkene har lang erfaring fra forskjellige prestisjetunge konkurranser, som kommer godt med for hele laget når konkurransen er underveis.
 
Bli bedre kjent med de enkelte kokkeken på landslaget - klikk bare på de røde lenkene nedenfor for å lese mer om de.

Det norske gull-laget består av:
 
Sven Erik Renaa, team manager, Gastronomisk Institutt, Stavanger
Gunnar Hvarnes, kaptein, Gastronomisk Institutt, Stavanger
Kjartan Skjelde, kokk, Tango Bar & Kjøkken, Stavanger
Andreas Myhrvold, kokk, Gastronomisk Institutt, Stavanger
Espen Vesterdal Larsen, konditor, Kulinarisk Akademi, Oslo
Sverre Sætre, konditor, Sverres Konditori AS, Oslo
Ronny Kolvik, Palace Grill, Oslo
Even Ramsvik,  kokk, Restaurant Oscarsgate, Oslo
Kari Innerå, kokk, Kulinarisk Akademi, Oslo
Elise Bratteng Rønning, commis, Britannia Hotell, Trondheim
Gjermund Kværna Bjelland, commis, Sverres Konditori AS, Oslo
Steffen Engelhard, rådgiver, StatoilHydro, Stavanger
Tom Victor Gausdal, rådgiver, Flavours, Oslo
 
 
Kilde: Newswire
Foto: Newswire/ Gaute Gusrud
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her