Verdens beste te støtter tsunamiofrene

I følge tekjennere er Dilmah-teen fra Sri Lanka kanskje verdens aller beste te. Nå er den tilgjengelig i Norge.
Redaksjonen
27 Mai 2005 - 13:13

I følge tekjennere er Dilmah-teen fra Sri Lanka kanskje verdens aller beste te. Nå er den tilgjengelig i Norge.

Den familiedrevne teprodusenten Dilmah fra Sri Lanka er kjent ikke bare for sin høye kvalitet på teen men også for sitt bidrag til å skape en rettferdigere verden. Først og fremst gjennom å gi de ansatte verdige arbeidsforhold samt å tilbakeføre ressurser til lokalsamfunnet. Dernest ved å satse på bærekraftig jordbruk og produksjon.

I motsetning til de fleste andre temerker kan Dilmah garantere at hvert eneste teblad kommer fra de plantasjene familien har kontroll over. Fordyrende og forsinkende mellomledd unngås og teen som til slutt havner i kannen er så frisk som overhodet mulig.

Dilmahs utvalg omfatter tradisjonell svart te, eksotiske fruktteer, ulike typer grønn te, koffeinfri urtete samt økologisk dyrket te. I tillegg en serie (Watte) med te fra ulike høyder over havet og ikke minst egen serie spesielt beregnet på tebarer (den heter rett og slett t) med et eget designkonsept.

Det er Dilmah-gründer Merril J.Fernando som står for utvelgelsen av teen til de ulike sortene som av mange regnes som verdens beste. Han har gitt navn til stiftelsen MJF Charitable Foundation som arbeider med fattigdomsbekjempelse på Sri Lanka. Det store antall tsunamiofre har gitt ytterligere behov for stiftelsens midler. Du kan lese mer her: www.dilmah.no

Dilmah-teen er nå i salg i samtlige Coop-butikker samt i en rekke Meny og Ultra-butikker.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her