Verdens dyreste vin er funnet

En engelsk søndagsavis tror den har funnet verdens dyreste restaurantvin; en flaske Romanée-Conti 1875 til den nette pris av 50 000 pund til salgs på det supereksklusive Graycliff Hotell på Nassau i Bahamas.

Vinen, en av de desidert største burgunderne, ble kjøpt for seks år siden fra den britiske vinhandleren Whitwham International og transportert til Bahamas under perfekte forhold. Siden er den oppbevart tilsvarende ved konstant 14 grader.
 
Graycliffes eier Enrico Garzaroli sier til Decanter at han tror han har den siste flasken av denne vinen i verden. Ekspertene er uenig om det i det hele tatt er verd å bruke så mye penger på en vin. Andre hevder at det er håpløst å nyte en slik vin på Bahamas hvor middagen som regel nytes ute. Et vindpust og hele vinens nese er borte.
 
Men Decanters spaltist Steven Spurrier sier at det neppe er noen fare for vinen så lenge man vet hvordan den er oppbevart og legger til at hvis du først skal bruke så mye penger på en vin, kan du gjøre det verre enn på en Romanee-Conti. Skal du bruke mye penger på vin, bruk det på burgundere, er hans råd.
 
- Mange kommer til oss på grunn av vinkartet, sier Garzaroli. Jeg har andre flotte viner her også; Lafite 1870 og Chateau d''Yquem 1837 og 1858. En uke kom en amerikaner hit fire kvelder på rad og brukte 333 000 pund.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen