Verdens mest eksklusive øltriologi

Vintage 3 heter det, finnes i 1000 eksemplarer og er signert Carlsberg.

Den tredje og siste utgaven av verdens mest eksklusive øltriologi har sett dagens lys. Konseptet bak Vintage-ølene er å forene den beste bryggekunsten med innovativ bildekunst.

Det er Jacobsen-brygger Morten Ibsen i spissen for seks andre Carlsberg-tilknyttete bryggermestere fra Norge, Frankrike, England og Danmark som står bak de tre ølene.

15 prosent
Parallelt har tre bildekunstnere, Kaspar Bonnén og to kunstnere, Anders Bojen og Kristoffer Ørum, fra gruppen Radiant Copenhagen, kommet frem til seks unike etiketter.

Oppskriften bak Vintage 3 ble utviklet i København og videreutviklet hos Kronenbourg Innovation Centre i Frankrike. Den innebærer modning i franske fat som tidligere har inneholdt burgundere. De 1000 flaskene ble tappet og etikettert for hånd i slutten av februar.

Vintage 3 er en såkalt Pale Barley Wine, og holder 15 prosent alkohol. Det er ikke brukt noen form for enzymer eller tilførsel av alkohol fra eksempelvis fatet, for å nå dette alkoholnivået. Som andre barley wines er ølet ganske sødmefylt og rikt og derfor best sammen med desserter eller kaker.

Prisen er stive 2010 DKK for 37 cl.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen