Veronika vant med Hundremeterskogen

Veronika Mørner (21) fra Bergen gjorde rent bord i konkurransen Ung Konditor som gikk av stabelen i Førde i helga. Med sin Hundremeterskog med Ole Brumm og Tigergutt i marsipan, ble hun en soleklar vinner av konkurransen.
Redaksjonen
08 April 2002 - 01:00

-Kjempegøy, sier den bakeglade jenta som til daglig er lærling hos Lie Nilsen i Bergen.

Regionkonkurransen for Vestlandet i Ung Konditor ble arrangert i Førde i helga. Klokken 9 lørdag formiddag gikk startskuddet for de fire deltakerne. Innen klokken 16 skulle de ha laget en 3-etasjes kake, dessertkake, marsipanfigurer og praliner (konfekt). Årets tema var eventyr - et tema som virkelig kan gi fantasien fritt spillerom. Det eneste deltakerne kan ta med seg hjemmefra er kakebunner, ferdig farget marsipan og pynt til dekorasjonen. Resten må gjøres under konkurransen.

Dommerne var soleklar i sin vurdering
-Dette ble en utrolig jevn konkurranse, med unntak av en deltaker som var i en særklasse. Veronika Mørner var desidert best i alle disipliner og var en soleklar vinner av konkurransen, sa hoveddommer Svein Skeiseid fra Haugesund under den høytidelige overrekkelsen i Førde lørdag kveld.

-Dette var utrolig moro. Det var vært en utrolig slitsom dag, men jeg hadde det kjempegøy hele veien. Har ledd masse, men det har vært travelt, sa den dyktige konditorlærlingen til Bakeri.net like etter utdelingen.

-Men hvorfor Hundremeterskogen?
-Siden eventyr var tema for konkurransen, var Ole Brumm og vennene hans i Hundremeterskogen et godt utgangspunkt. Her kunne jeg ha honning i konfekten som vi måtte lage, bær på kakene og eventyrfigurer i marsipan. Jeg har jobbet en stund med ideene rundt og har prøvd å knytte alt opp til elementer som hører hjemme i eventyrene fra Hundremeterskogen.

-Er kakene like gode som de ser ut?
-Har ikke peiling! Har ikke smakt en bit under hele prosessen. Ikke har jeg hatt tid til å spise noe annet heller, men dommerne har smakt, så helt ille kunne det vel ikke være.

-Jeg vil også få lov til å takke min arbeidsgiver Lie Nilsen i Bergen som har støttet veldig godt opp hele veien. Det ligger mye trening bak og mange sene kveldstimer på bakeriet. Jeg fikk til og med låne sjefens bil for å kjøre til Førde, sier en glad jente til Bakeri.net som allerede nå gleder seg til å delta på NM i Ung Konditor som går av stabelen under Matfestivalen i Ålesund i slutten av august, men da med nytt tema og nye kreasjoner.

Kilde og foto: Bakeri.net

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her