Veronika vant med Hundremeterskogen

Veronika Mørner (21) fra Bergen gjorde rent bord i konkurransen Ung Konditor som gikk av stabelen i Førde i helga. Med sin Hundremeterskog med Ole Brumm og Tigergutt i marsipan, ble hun en soleklar vinner av konkurransen.

-Kjempegøy, sier den bakeglade jenta som til daglig er lærling hos Lie Nilsen i Bergen.

Regionkonkurransen for Vestlandet i Ung Konditor ble arrangert i Førde i helga. Klokken 9 lørdag formiddag gikk startskuddet for de fire deltakerne. Innen klokken 16 skulle de ha laget en 3-etasjes kake, dessertkake, marsipanfigurer og praliner (konfekt). Årets tema var eventyr - et tema som virkelig kan gi fantasien fritt spillerom. Det eneste deltakerne kan ta med seg hjemmefra er kakebunner, ferdig farget marsipan og pynt til dekorasjonen. Resten må gjøres under konkurransen.

Dommerne var soleklar i sin vurdering
-Dette ble en utrolig jevn konkurranse, med unntak av en deltaker som var i en særklasse. Veronika Mørner var desidert best i alle disipliner og var en soleklar vinner av konkurransen, sa hoveddommer Svein Skeiseid fra Haugesund under den høytidelige overrekkelsen i Førde lørdag kveld.

-Dette var utrolig moro. Det var vært en utrolig slitsom dag, men jeg hadde det kjempegøy hele veien. Har ledd masse, men det har vært travelt, sa den dyktige konditorlærlingen til Bakeri.net like etter utdelingen.

-Men hvorfor Hundremeterskogen?
-Siden eventyr var tema for konkurransen, var Ole Brumm og vennene hans i Hundremeterskogen et godt utgangspunkt. Her kunne jeg ha honning i konfekten som vi måtte lage, bær på kakene og eventyrfigurer i marsipan. Jeg har jobbet en stund med ideene rundt og har prøvd å knytte alt opp til elementer som hører hjemme i eventyrene fra Hundremeterskogen.

-Er kakene like gode som de ser ut?
-Har ikke peiling! Har ikke smakt en bit under hele prosessen. Ikke har jeg hatt tid til å spise noe annet heller, men dommerne har smakt, så helt ille kunne det vel ikke være.

-Jeg vil også få lov til å takke min arbeidsgiver Lie Nilsen i Bergen som har støttet veldig godt opp hele veien. Det ligger mye trening bak og mange sene kveldstimer på bakeriet. Jeg fikk til og med låne sjefens bil for å kjøre til Førde, sier en glad jente til Bakeri.net som allerede nå gleder seg til å delta på NM i Ung Konditor som går av stabelen under Matfestivalen i Ålesund i slutten av august, men da med nytt tema og nye kreasjoner.

Kilde og foto: Bakeri.net

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen