Veronika vant med Hundremeterskogen

Veronika Mørner (21) fra Bergen gjorde rent bord i konkurransen Ung Konditor som gikk av stabelen i Førde i helga. Med sin Hundremeterskog med Ole Brumm og Tigergutt i marsipan, ble hun en soleklar vinner av konkurransen.
Redaksjonen
08 April 2002 - 01:00

-Kjempegøy, sier den bakeglade jenta som til daglig er lærling hos Lie Nilsen i Bergen.

Regionkonkurransen for Vestlandet i Ung Konditor ble arrangert i Førde i helga. Klokken 9 lørdag formiddag gikk startskuddet for de fire deltakerne. Innen klokken 16 skulle de ha laget en 3-etasjes kake, dessertkake, marsipanfigurer og praliner (konfekt). Årets tema var eventyr - et tema som virkelig kan gi fantasien fritt spillerom. Det eneste deltakerne kan ta med seg hjemmefra er kakebunner, ferdig farget marsipan og pynt til dekorasjonen. Resten må gjøres under konkurransen.

Dommerne var soleklar i sin vurdering
-Dette ble en utrolig jevn konkurranse, med unntak av en deltaker som var i en særklasse. Veronika Mørner var desidert best i alle disipliner og var en soleklar vinner av konkurransen, sa hoveddommer Svein Skeiseid fra Haugesund under den høytidelige overrekkelsen i Førde lørdag kveld.

-Dette var utrolig moro. Det var vært en utrolig slitsom dag, men jeg hadde det kjempegøy hele veien. Har ledd masse, men det har vært travelt, sa den dyktige konditorlærlingen til Bakeri.net like etter utdelingen.

-Men hvorfor Hundremeterskogen?
-Siden eventyr var tema for konkurransen, var Ole Brumm og vennene hans i Hundremeterskogen et godt utgangspunkt. Her kunne jeg ha honning i konfekten som vi måtte lage, bær på kakene og eventyrfigurer i marsipan. Jeg har jobbet en stund med ideene rundt og har prøvd å knytte alt opp til elementer som hører hjemme i eventyrene fra Hundremeterskogen.

-Er kakene like gode som de ser ut?
-Har ikke peiling! Har ikke smakt en bit under hele prosessen. Ikke har jeg hatt tid til å spise noe annet heller, men dommerne har smakt, så helt ille kunne det vel ikke være.

-Jeg vil også få lov til å takke min arbeidsgiver Lie Nilsen i Bergen som har støttet veldig godt opp hele veien. Det ligger mye trening bak og mange sene kveldstimer på bakeriet. Jeg fikk til og med låne sjefens bil for å kjøre til Førde, sier en glad jente til Bakeri.net som allerede nå gleder seg til å delta på NM i Ung Konditor som går av stabelen under Matfestivalen i Ålesund i slutten av august, men da med nytt tema og nye kreasjoner.

Kilde og foto: Bakeri.net

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her