Godbiter i pollisten
Vi kan takke denne kvinnen for superlekre pinot-er

Vi kan takke denne kvinnen for superlekre pinot-er

Samantha Sheehan bruker sin europeiske inspirasjon til å forvandle kjølig californisk frukt til vin å drømme om.
Aase E. Jacobsen
16 August 2017 - 13:45
 

Van der Kamp Pinot Noir 2014 får druer fra kanskje den aller eldste av alle pinot-vinmarkene i California. Det var i 1953 parsellen ble plantet. Og den gir i dag, seks tiår senere, en aldeles ubeskrivelig lekker og lett pinot-vin. Den er kjøttfull og superdeilig og så langt unna powerhouse-pinot eller eikebomber du kan forestille deg.

Vinmarken ligger ved 426 m.o.h. på nordsiden av Sonoma Mountain som sikrer denne friske pinot-stilen med primært rød fruktkarakter.

 
Gamle vinstokker.

At Manchester Ridge Pinot Noir 2014 er så delikat og ultratransparent, er lett å forstå ved å se på bildet av vinmarken. Den ligger forholdsvis ubeskyttet mot kysten og utsettes derfor konstant for vinden fra havet. Og den er ikke bare frisk, men ganske så kjølig, nærmest kald. Men siden vinmarken ligger så høyt som 600 m.o.h. ligger den over tåken som siger inn hver morgen. Dermed får druene nok sol til å bli modne, men de trenger ifølge produsenten nesten en måned lengre tid på denne prosessen enn pinot-druene i bunnen av dalen. Denne parsellen ligger mye lenger nord, ved kysten av Anderson Valley i Mendocino.

I tillegg lager Samantha to viner som ikke finnes i Norge for tiden: en chardonnay og en pinot noir, den siste av druer fra de berømte Martini-klonene, plantet på 1950-tallet og som skal stamme fra Pommard i Burgund.

 

Van der Kamp-vinmarken.
Utsikt fra ManchesterRidge.   Bilde:

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Druene fra de gamle vinstokkene ser nesten kunstig perfekte ut. Foto: 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her