Viestad fra ord til handling

Matskribenten har startet sin første restaurant.
Redaksjonen
04 Februar 2011 - 17:20

- Når jeg skriver artikler eller bøker har jeg en følelse av å ha full kontroll, det er mine ord som står på trykk. På en restaurant er det annerledes. Jeg er ikke siste ledd, sier han til d2.no.

Viestad driver restauranten sammen med kjøkkensjef Jon Krog Pedersen. På kjøkkenet regjerer Kristel Berre (Nobilis, Solsiden), (barsjef er Benjamin Lee (Fisk & Vilt), mens vinkelnerne Sverre Bøyen (Cru) og Susanne Låstad (Brasserie Blanche) har bygget opp en kjeller med nærmere 100 titler. Face2Face-gründer Per Meland og superprodusent Tor Erik Hermansen fra Stargate er medeiere. Ifølge Viestad stod de to sistnevnte på for at grillrestauranten ikke skulle forbli på idéstadiet.

Restauranten framstår som en bistro etter fransk oppskrift med amerikansk- og norskinspirert «comfort food» på menyen: Margben, hamburgere, snuter og lammebog, men også gåselever, sjøkreps og kveite.

St. Lars er oppkalt etter San Lorenzo, skattesjef og diakon i Roma på 200-tallet. Legenden forteller at han fordelte kirkens skatter til de fattige, stikk i strid med keiser Valerian den førstes instrukser. Dermed ble St. Lars stekt langsomt på bålet. Der skal han ha sagt: «Jeg er ferdig, snu meg og ta en bit». I dag er han derfor komikeres og grillkokkers helgen.

- Det hender vi spør oss selv: «Hva ville Lars gjort?» sier Andreas Viestad til d2.no.
- Svaret er som regel: «Grill det enda hardere. Grill det til helvete».

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her