Viestad fra ord til handling

Matskribenten har startet sin første restaurant.

- Når jeg skriver artikler eller bøker har jeg en følelse av å ha full kontroll, det er mine ord som står på trykk. På en restaurant er det annerledes. Jeg er ikke siste ledd, sier han til d2.no.

Viestad driver restauranten sammen med kjøkkensjef Jon Krog Pedersen. På kjøkkenet regjerer Kristel Berre (Nobilis, Solsiden), (barsjef er Benjamin Lee (Fisk & Vilt), mens vinkelnerne Sverre Bøyen (Cru) og Susanne Låstad (Brasserie Blanche) har bygget opp en kjeller med nærmere 100 titler. Face2Face-gründer Per Meland og superprodusent Tor Erik Hermansen fra Stargate er medeiere. Ifølge Viestad stod de to sistnevnte på for at grillrestauranten ikke skulle forbli på idéstadiet.

Restauranten framstår som en bistro etter fransk oppskrift med amerikansk- og norskinspirert «comfort food» på menyen: Margben, hamburgere, snuter og lammebog, men også gåselever, sjøkreps og kveite.

St. Lars er oppkalt etter San Lorenzo, skattesjef og diakon i Roma på 200-tallet. Legenden forteller at han fordelte kirkens skatter til de fattige, stikk i strid med keiser Valerian den førstes instrukser. Dermed ble St. Lars stekt langsomt på bålet. Der skal han ha sagt: «Jeg er ferdig, snu meg og ta en bit». I dag er han derfor komikeres og grillkokkers helgen.

- Det hender vi spør oss selv: «Hva ville Lars gjort?» sier Andreas Viestad til d2.no.
- Svaret er som regel: «Grill det enda hardere. Grill det til helvete».

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen