Viestad fra ord til handling

Matskribenten har startet sin første restaurant.
Redaksjonen
04 Februar 2011 - 17:20

- Når jeg skriver artikler eller bøker har jeg en følelse av å ha full kontroll, det er mine ord som står på trykk. På en restaurant er det annerledes. Jeg er ikke siste ledd, sier han til d2.no.

Viestad driver restauranten sammen med kjøkkensjef Jon Krog Pedersen. På kjøkkenet regjerer Kristel Berre (Nobilis, Solsiden), (barsjef er Benjamin Lee (Fisk & Vilt), mens vinkelnerne Sverre Bøyen (Cru) og Susanne Låstad (Brasserie Blanche) har bygget opp en kjeller med nærmere 100 titler. Face2Face-gründer Per Meland og superprodusent Tor Erik Hermansen fra Stargate er medeiere. Ifølge Viestad stod de to sistnevnte på for at grillrestauranten ikke skulle forbli på idéstadiet.

Restauranten framstår som en bistro etter fransk oppskrift med amerikansk- og norskinspirert «comfort food» på menyen: Margben, hamburgere, snuter og lammebog, men også gåselever, sjøkreps og kveite.

St. Lars er oppkalt etter San Lorenzo, skattesjef og diakon i Roma på 200-tallet. Legenden forteller at han fordelte kirkens skatter til de fattige, stikk i strid med keiser Valerian den førstes instrukser. Dermed ble St. Lars stekt langsomt på bålet. Der skal han ha sagt: «Jeg er ferdig, snu meg og ta en bit». I dag er han derfor komikeres og grillkokkers helgen.

- Det hender vi spør oss selv: «Hva ville Lars gjort?» sier Andreas Viestad til d2.no.
- Svaret er som regel: «Grill det enda hardere. Grill det til helvete».

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!

Den 08. september kan du få servert 9 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her