Vikingfjord vant gull

I konkurranse med kjente internasjonale vodkamerker som Grey Goose, ble den norske vodkaen Vikingfjord nylig kåret til verdens beste vodka.
Redaksjonen
14 November 2005 - 14:04

Juryen i konkurransen "The International Wine & Spirit Competition", falt for Vikingfjords rene, naturlige smak.

Konkurransen er den mest prestisjefylte kåringen for den globale vin- og spritbransjen, den har vært avholdt siden 1969. 5000 merker fra over 50 land konkurrerer om medaljer i en rekke forskjellige klasser. Vikingfjord vant gullmedaljen i klassen for 40 prosent vodkaer uten smakstilsetning.
- Vi er meget stolte over å få denne utmerkelsen. Dette er en prestisjefylt konkurranse hvor norsk vodka og Vikingfjord blir kåret til verdens beste. Dette vil hjelpe oss til å bygge merkevaren "Norsk Vodka" og "Vikingfjord" på eksportmarkedet", sier Christian Brink som er Salgs- og Marketingdirektør i Arcus.

Vikingfjord Vodka inneholder kun eksklusive norske råvarer. Dette gjelder alt fra potetene som vokser ved Mjøsas bredder til det krystallklare brevannet fra Jostedalsbreen. I tillegg destilleres Vikingfjord gjennom en sekskolonners prosess og filtreres gjennom kull for å få frem den unike kvaliteten og smaken som Vikingfjord fikk gull for.
Arcus har bevisst bygd opp en merkevare med produksjon og identitet som er 100 prosent norsk. Dette er noe av bakgrunnen for at Arcus As vil ta kontakt med Diageo for deresmarkedsføring av "Smirnoff Norsk Vodka".

I henhold til EØS-avtalen kan kun vodka som produseres i Norge kalles for "Norsk Vodka". Arcus As antar at spritgiganten Diageo markedsfører vodkaen fordi de opplever norsk vodka og renhet som kvalitetsfaktorer. Arcus mener at dette ikke er tilstrekkelig for å kalle dette en norsk vodka, og et klart brudd med EØS-avtalen.
- At en konkurrent nå bruker merkevaren "Norsk Vodka" i sin markedsføring, viser at det er et stort potensial for en slik nasjonal merkevare. Vi satser store beløp på videreutvikling av Vikingfjord som den autentiske norske vodkaen, og tror at dette kommer til å utgjøre et spennende vekstområde for oss i årene som kommer", sier Brink.

Amerikanerne har fått øynene opp for Vikingfjords norske identitet og unike produksjonsprosess. Salget av Vikingfjord har doblet seg hvert år siden introduksjonen i 2002 og i kommende år regner Arcus med å selge 100.000 9 liters kasser i USA.

- Hele det amerikanske markedet opplever en dreining fra brune til hvite brennevinstyper som rom, tequila, gin og vodka. Amerikanerne vil ha merker som matcher deres image og som har en unik historie og eksklusiv innpakning. Amerikanerne vil at brennevinet skal smake rent og de vil ha utenlandske kvalitetsmerker, sier Anne Zamitalo som er ansvarlig for salget av Vikingfjord i USA.

Kilde: Arcus

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her