Vil bli best i Stavanger

Cafe de France gjenoppstår med kokker fra Bagatelle. Målet er å bli Stavangers beste restaurant.
Redaksjonen
13 Januar 2010 - 17:00

Det er Emil Heimdal som har overtatt som ny innehaver. Med seg på laget har han fått Nicolai Lundsgaard og Roy Klausen som kommer fra Bagatelle, der det ikke er så mye å gjøre om dagen.

Heimdal var tidligere restaurantsjef på Hall Toll og har forut for det blant annet jobbet på Craigs kjøkken og Jans Mat & Vinhus, skriver Rogalands Avis.

Legendariske Cafe de France på Eiganesveien har eksistert siden 1988 og har de siste tre årene vært drevet som Restaurant Setra. Når restauranten åpner på nytt i dag blir det imidlertid som Cafe de France.

- Cafe de France står for kvalitet og setter en standard som vi ønsker å videreføre, sier Heimdal til avisen.

Ringte gutta fra Bagatelle
Da han fikk tilbud om å overta ringte han til Nicolai Lundsgaard og Roy Klausen og spurte om de ville være med.

- Og det ville de. Uten gode folk hadde jeg ikke gjort dette, sier Heimdal.

Både Klausen og Lundsgaard har tidligere jobbet på Tango og Lundsgaard var i flere år kjøkkensjef på Craigs kjøkken.

- Vi har gode erfaringer med å jobbe med hverandre. Dermed slipper vi barnesykdommer og innkjøringsproblemer i oppstarten, sier Heimdal.

Best i byen
Ifølge Heimdal har han og kollegene definitivt klare ambisjoner om å bli Stavangers beste restaurant.

- Det blir mat og vin i toppklasse, samtidig som serveringen er topp, men avslappet.
Menyen vil være en seksretters meny med tilhørende vinpakke.

- Men selvsagt går det an å komme her og ta seg en hovedrett og et glass med vin, sier Heimdal.

Du må ringe på
- Det er noe nytt å satse på egen hånd. Og det er kanskje galskap å knuse sparegrisen og satse alt, men vi har tro på det.

Og fortsatt må du ringe på dørklokken for å komme inn på Cafe de France.
- Den gir oss muligheten til å ta imot folk på en god måte. Samtidig er ringeklokken litt av sjarmen på stedet, sier Heimdal til Rogalands Avis.

Foto: Tom Haga

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her