Vil bygge hotell med eget øl

Et sjøhotell kan stå ferdig i Vågen i Sandnessjøen innen utgangen av 2010. Der skal det selges hjemmelaget øl.
Redaksjonen
12 August 2008 - 18:00

Det mener i alle fall ildsjel Finn Jacobsen, som gleder seg til å servere gjestene hjemmebrygget pils.
 
Jacobsen har jobbet med prosjektet i to år. På eget initiativ har han laget og sendt fra seg tegninger til et digert sjøhotell med rorbuer, som han ser for seg bygd i Vågen ved innkjøringen til Sandnessjøen sentrum.
 
80 millioner
Prisen kan bli 80 millioner kroner og Jacobsen vil bygge 64 tradisjonelle hotellrom, med åtte suiter på toppen. I tillegg vil han sette opp ti doble rorbuer, ordne 40 parkeringsplasser og flytekai med plass til 20 båter.
 
I en restaurant som skal ta 100 personer, vil Jacobsen servere hjemmelaget øl.
 
- Vi må satse på slowfood og kortreist mat. Alt vi serverer skal ha sitt opphav innenfor ti mils radius fra Sandnessjøen, sier Finn Jacobsen til Helgeland Arbeiderblad.
 
Kysthotell Vaagen
Arbeidstittelen til hotellet er Kyasthotell Vaagen.
 
- Jeg mener faktisk at dette kan la seg realisere. Et kritisk punkt er om kommunen og havnevesenet er villige til å selge eller leie bort området. Sier de nei, er prosjektet dødt. Sier de ja, kan dette være ferdig innen utgangen av 2010, sier Jacobsen.
 
- Man har jobbet i ti år med å øke hotellkapasiteten i Sandnessjøen, uten å komme noen vei. Nå kan det bli 25 nye rom på Rica, men det er peanøtter. Kysthotellet skal huse maksimalt 400 mennesker, med et normalt belegg på cirka 200. Kurs- og konferanse er foreløpig et fremmedord i Sandnessjøen, og med olje- og gassnæringen er behovet for flere hotellrom allerede akutt, mener Jacobsen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her