Vil bygge hotell med eget øl

Et sjøhotell kan stå ferdig i Vågen i Sandnessjøen innen utgangen av 2010. Der skal det selges hjemmelaget øl.
Redaksjonen
12 August 2008 - 18:00

Det mener i alle fall ildsjel Finn Jacobsen, som gleder seg til å servere gjestene hjemmebrygget pils.
 
Jacobsen har jobbet med prosjektet i to år. På eget initiativ har han laget og sendt fra seg tegninger til et digert sjøhotell med rorbuer, som han ser for seg bygd i Vågen ved innkjøringen til Sandnessjøen sentrum.
 
80 millioner
Prisen kan bli 80 millioner kroner og Jacobsen vil bygge 64 tradisjonelle hotellrom, med åtte suiter på toppen. I tillegg vil han sette opp ti doble rorbuer, ordne 40 parkeringsplasser og flytekai med plass til 20 båter.
 
I en restaurant som skal ta 100 personer, vil Jacobsen servere hjemmelaget øl.
 
- Vi må satse på slowfood og kortreist mat. Alt vi serverer skal ha sitt opphav innenfor ti mils radius fra Sandnessjøen, sier Finn Jacobsen til Helgeland Arbeiderblad.
 
Kysthotell Vaagen
Arbeidstittelen til hotellet er Kyasthotell Vaagen.
 
- Jeg mener faktisk at dette kan la seg realisere. Et kritisk punkt er om kommunen og havnevesenet er villige til å selge eller leie bort området. Sier de nei, er prosjektet dødt. Sier de ja, kan dette være ferdig innen utgangen av 2010, sier Jacobsen.
 
- Man har jobbet i ti år med å øke hotellkapasiteten i Sandnessjøen, uten å komme noen vei. Nå kan det bli 25 nye rom på Rica, men det er peanøtter. Kysthotellet skal huse maksimalt 400 mennesker, med et normalt belegg på cirka 200. Kurs- og konferanse er foreløpig et fremmedord i Sandnessjøen, og med olje- og gassnæringen er behovet for flere hotellrom allerede akutt, mener Jacobsen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her