Vil bygge hotell med eget øl

Et sjøhotell kan stå ferdig i Vågen i Sandnessjøen innen utgangen av 2010. Der skal det selges hjemmelaget øl.
Redaksjonen
12 August 2008 - 18:00

Det mener i alle fall ildsjel Finn Jacobsen, som gleder seg til å servere gjestene hjemmebrygget pils.
 
Jacobsen har jobbet med prosjektet i to år. På eget initiativ har han laget og sendt fra seg tegninger til et digert sjøhotell med rorbuer, som han ser for seg bygd i Vågen ved innkjøringen til Sandnessjøen sentrum.
 
80 millioner
Prisen kan bli 80 millioner kroner og Jacobsen vil bygge 64 tradisjonelle hotellrom, med åtte suiter på toppen. I tillegg vil han sette opp ti doble rorbuer, ordne 40 parkeringsplasser og flytekai med plass til 20 båter.
 
I en restaurant som skal ta 100 personer, vil Jacobsen servere hjemmelaget øl.
 
- Vi må satse på slowfood og kortreist mat. Alt vi serverer skal ha sitt opphav innenfor ti mils radius fra Sandnessjøen, sier Finn Jacobsen til Helgeland Arbeiderblad.
 
Kysthotell Vaagen
Arbeidstittelen til hotellet er Kyasthotell Vaagen.
 
- Jeg mener faktisk at dette kan la seg realisere. Et kritisk punkt er om kommunen og havnevesenet er villige til å selge eller leie bort området. Sier de nei, er prosjektet dødt. Sier de ja, kan dette være ferdig innen utgangen av 2010, sier Jacobsen.
 
- Man har jobbet i ti år med å øke hotellkapasiteten i Sandnessjøen, uten å komme noen vei. Nå kan det bli 25 nye rom på Rica, men det er peanøtter. Kysthotellet skal huse maksimalt 400 mennesker, med et normalt belegg på cirka 200. Kurs- og konferanse er foreløpig et fremmedord i Sandnessjøen, og med olje- og gassnæringen er behovet for flere hotellrom allerede akutt, mener Jacobsen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lammestek får du ekstra mye skryt av
Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av

Lammestek er selvsagt i lammesesongen. Denne oppskriften har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en skikkelig retro-rett til middag i dag
Dagens rett

By på en skikkelig retro-rett til middag i dag

Det blir full fest selv på en tirsdag med denne veldig tradisjonelle oppskriften med fersk torsk. Som serveres kokt med gulrotstuing og bacon

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her