Vil bygge i Kongsberg

Petter Stordalen vil ta Kongsberg by inn i fremtiden.
Redaksjonen
15 Desember 2008 - 09:00

Det skal han gjøre ved å bygge et teknohotell.
 
Stordalen eier som kjent hotellkjeden Choice, og er allerede engasjert i Quality Hotel Grand Kongsberg.
 
Nå har han planer om å bygge et tretten etasjer høyt hotell sammen med eierne av Grand Hotel.
 
Høyteknologisk
- Det nye hotellet skal være glass, stål og aluminium. Det skal være en high tech-følelse bare å gå inn der, sier Stordalen.
 
Han bruker sitt nye hotell i Trondheim som eksempel. Der er det kaffebar i første etasje og femten datamaskiner med internettilkobling i frokostsalen.
 
- Alle mente at pc-ene aldri ville bli brukt. Men gjett hva som blir opptatt aller først hver morgen? Folk vil surfe på nettet mens de spiser frokost. De sitter foran pc-en og spiser frokost mens de sjekker mailen og nettavisene. Det må vi forholde oss til, sier Stordalen.
 
Kaffebar
Han ser for seg et hotell med en ekstern kaffebardriver i første etasje. I tillegg må det gå an å kjøpe mat til å ta med ut av hotellet.
 
- Det må også være sånn at man kan betale via nettet. Dermed blir resepsjonistene bare noen som sier hei når du kommer og ha det når du går. Følelsen i hotellopplevelsen er viktig. Det er ikke lenge før vi bestiller og gjør alt via nettet. Fremtiden er ikke langt unna, og det er utrolig spennende, sier Stordalen til Laagendalsposten.
 
Ikke redd
Stordalen har for tiden 4 000 nye hotellrom under prosjektering og bygging, og ønsker å være med på å sette Kongsberg på kartet som en high tech-by.
 
Stordalen lar seg heller ikke skremme av finanskrisen.
 
- Det kommer til å bli tøffere tider, men i Choice-kjeden løser vi alt der problemet er, sier Stordalen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her