Vil fjerne nattmaten

Utelivsutvalget i Stavanger vurderer å bekjempe sentrumsvolden med begrensninger i nattmattilbudet.

Utelivsutvalget, som består av én representant fra hvert parti, jobber med tiltak for å redusere bråket i Stavanger sentrum. Ett av forslagene er å pålegge tidligere stengetider for byens «nattmatsjapper».
 
Ut av sentrum
- En stengetid mellom klokken 02.00 og 02.30 vil være en reell mulighet, sier Bjarne Kvadsheim, som sitter i utvalget for Senterpartiet.
 
Utvalget har fått innspill fra en rekke aktører, deriblant politiet, utelivsbransjen, natteravnene, skjenkekontrollen og uteseksjonen.
 
- Dette skal vurderes som et av tiltakene for å få folk fortere hjem etter at utestedene stenger, sier leder for utelivsutvalget Christine Sagen Helgø (H).
 
- Det oppstår mye bråk etter at skjenkestedene har stengt, derfor kan det være positivt hvis folk går rett hjem, sier hun til Rogalands Avis.
 
Ikke bestemt
Gjeldende regler for steder med bevilling for varmmat, er at de må stenge senest klokken 04.00.
 
Formannskapet vil 30. august få i oppgave å se på om reglene bør endres for åpningstiden.
 
Nødvendig tiltak
Politistasjonssjef i Stavanger, Henry O. Berg, er for å begrense nattmaten.
 
- Det er ikke tvil om at det vil hjelpe i kampen mot vold i sentrum, sier Berg.
 
Han forklarer at det ofte oppstår episoder i matkøene når utestedene har stengt:
 
- Mange er beruset i matkøen, og da kan det lett oppstå irritasjon og slagsmål over småting. Det har vi sett flere tilfeller av her i Stavanger, sier politistasjonssjefen.
 
Han mener nattmatserveringen bør stenge før utestedene sender sine gjester ut i natten.
 
Spøkelsesby
- Å stenge utestedene klokken ett slik KrF ønsker, vil gjøre Stavanger til en spøkelsesby, sier høyrepolitiker Peter André Schwartz.
 
KrF-politiker Bjarne Bjelland har foreslått å stenge byens utesteder klokken ett om natten. Dette er bystyrekandidat Peter Schwarz (H) kritisk til.
 
Tankegangen i STavanger er helt på tvers av hvordan man tenker i Bergen. Der holder restaurant Bocca nattåpent i helgene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen