Vil fjerne nattmaten

Utelivsutvalget i Stavanger vurderer å bekjempe sentrumsvolden med begrensninger i nattmattilbudet.
Redaksjonen
16 Juli 2007 - 01:25

Utelivsutvalget, som består av én representant fra hvert parti, jobber med tiltak for å redusere bråket i Stavanger sentrum. Ett av forslagene er å pålegge tidligere stengetider for byens «nattmatsjapper».
 
Ut av sentrum
- En stengetid mellom klokken 02.00 og 02.30 vil være en reell mulighet, sier Bjarne Kvadsheim, som sitter i utvalget for Senterpartiet.
 
Utvalget har fått innspill fra en rekke aktører, deriblant politiet, utelivsbransjen, natteravnene, skjenkekontrollen og uteseksjonen.
 
- Dette skal vurderes som et av tiltakene for å få folk fortere hjem etter at utestedene stenger, sier leder for utelivsutvalget Christine Sagen Helgø (H).
 
- Det oppstår mye bråk etter at skjenkestedene har stengt, derfor kan det være positivt hvis folk går rett hjem, sier hun til Rogalands Avis.
 
Ikke bestemt
Gjeldende regler for steder med bevilling for varmmat, er at de må stenge senest klokken 04.00.
 
Formannskapet vil 30. august få i oppgave å se på om reglene bør endres for åpningstiden.
 
Nødvendig tiltak
Politistasjonssjef i Stavanger, Henry O. Berg, er for å begrense nattmaten.
 
- Det er ikke tvil om at det vil hjelpe i kampen mot vold i sentrum, sier Berg.
 
Han forklarer at det ofte oppstår episoder i matkøene når utestedene har stengt:
 
- Mange er beruset i matkøen, og da kan det lett oppstå irritasjon og slagsmål over småting. Det har vi sett flere tilfeller av her i Stavanger, sier politistasjonssjefen.
 
Han mener nattmatserveringen bør stenge før utestedene sender sine gjester ut i natten.
 
Spøkelsesby
- Å stenge utestedene klokken ett slik KrF ønsker, vil gjøre Stavanger til en spøkelsesby, sier høyrepolitiker Peter André Schwartz.
 
KrF-politiker Bjarne Bjelland har foreslått å stenge byens utesteder klokken ett om natten. Dette er bystyrekandidat Peter Schwarz (H) kritisk til.
 
Tankegangen i STavanger er helt på tvers av hvordan man tenker i Bergen. Der holder restaurant Bocca nattåpent i helgene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her