Vil flytte Classic fra Ruten

Mesterkokk Charles Tjessem vil ikke at festivalen Classic Rock skal få holde til på Ruten i Sandnes.

Bare for å ta det med en gang: Tjessem har ikke noe imot festivalen i seg selv. Men han er skeptisk til hvor den arrangeres.
 
Derfor har han sendt et brev til kommunen der han foreslår å flytte arrangementet.
 
Sist gang opplevde Charles & De at gjester forlot lokalet på grunn av støy. Festivaldeltagere med litt mye innenfor vesten urinerte på vinduer og på tepper. Og det mener Tjessem er en uting.
 
Gjester gikk
- Charles & De ligger mellom konsertarenaene og fikk til tider musikk fra begge kanter. I tillegg til scenen på Ruten var det musikk fra teltet i Langgata. Det gjorde at glassene dirret i restauranten. Vi hadde blant annet et timannsbord som reiste seg og gikk fra restauranten i protest, sier Charles Tjessem til Sandnesposten.
 
Du skal ikke være matematiker for å skjønne at det betyr tapt omsetning for restauranten.
 
- I tillegg brukte konsertpublikummet våre toaletter som offentlige toaletter. Vi måtte få inn en dørvakt for å holde sterkt berusede gjester fra festivalen ute. Jeg undrer hvor skjenkekontrollen var disse dagene, sier Tjessem.
 
Urinerte på vinduer
- Det verste var vel konsertdeltakerne som urinerte på vinduene våre. Det var ikke alltid vi rakk å avverge det. Det er ikke akkurat kjekt når gjestene sitter og nyter et godt måltid, sier Tjessem.
 
Opplevelsen gir med andre ord ikke mersmak for restauranteieren. I et brev til kommunen anmoder han om at de fjerner arrangementet fra Ruten.
 
Harrystempel
- For oss blir det merkostnader. Dersom festivalen blir lagt her neste år kommer vi nok til å lukke dørene de dagene, sier Tjessem som synes Classic Rock i sentrumsområdet bygger opp under harrystempelet Sandnes har.
 
- Det er ikke vits å sette to streker under det svaret, sier Tjessem.
 
Charles Tjessem understreker at han ikke har noe mot festivalen i seg selv:
 
- Mitt problem er ikke festivalen i seg selv. Jeg forstår at det er en fest, men med tanke på mine ansatte og gjester så håper jeg at de kan ha Classic Rock et annet sted. Ruten er ikke plassen for denne type arrangement.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen