Vil ha alkoforbud på nettet i Frankrike

Vil ha alkoforbud på nettet i Frankrike

Helselobbyen vil beskytte unge med alkoforbud på blogger og sosiale medier.
16 Juni 2013 - 14:28

Flere forslag som skal begrense omtale og markedsføring av alkohol, er lagt fram i Frankrike. Forslagene kommer i forbindelse med utformingen av statens politikk på området for årene 2013 – 2017, skriver decanter.com.

Omstridt lov

Blant forslagene er ønsket om å forby markedsføring av alkohol på nettet, hvilket også vil omfatte blogger og sosiale medier. Produsenter, vinbutikker og nettsider innen turistnæringen skal imidlertid ikke omfattes av forbudet, ifølge forslaget.

Det er en revisjon av den omstridte Evin-loven fra 1991 som regulerer tobakk- og alkoholreklame, som er utgangspunktet for innstrammingen. Selv om den forrige og konservative presidenten Nicolas Sarkozy var positiv til denne loven, blir den ofte kalt sosialistisk. Spesielt siden dagens president sosialisten Francois Hollande sørget for at reklameforbudet også omfatter TV fra og mer i år. Og nå altså også enkelte digitale plattformer.

Beskytter de unge

– Vi må forsikre oss om at unge mennesker mellom 12 og 17 år ikke blir eksponert for alkoholreklame, sier professor Michel Reynaud, som står bak en rapport om alkoholens skadevirkninger og tiltak mot disse.

Han framhever funn som viser at det er tre ganger så høy sannsynlighet for at ungdom som har tilgang til innhold på nettet drikker alkohol som de som ikke har det.

En kampanje mot forslagene er lansert. I en appell til myndighetenes bes det om et skille mellom vin og annen alkoholholdig drikke samt at det tas hensyn til arbeidsplassene og inntektene tilknyttet vinindustrien i landet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her