Vil ha alkoforbud på nettet i Frankrike

Vil ha alkoforbud på nettet i Frankrike

Helselobbyen vil beskytte unge med alkoforbud på blogger og sosiale medier.
16 Juni 2013 - 15:28

Flere forslag som skal begrense omtale og markedsføring av alkohol, er lagt fram i Frankrike. Forslagene kommer i forbindelse med utformingen av statens politikk på området for årene 2013 – 2017, skriver decanter.com.

Omstridt lov

Blant forslagene er ønsket om å forby markedsføring av alkohol på nettet, hvilket også vil omfatte blogger og sosiale medier. Produsenter, vinbutikker og nettsider innen turistnæringen skal imidlertid ikke omfattes av forbudet, ifølge forslaget.

Det er en revisjon av den omstridte Evin-loven fra 1991 som regulerer tobakk- og alkoholreklame, som er utgangspunktet for innstrammingen. Selv om den forrige og konservative presidenten Nicolas Sarkozy var positiv til denne loven, blir den ofte kalt sosialistisk. Spesielt siden dagens president sosialisten Francois Hollande sørget for at reklameforbudet også omfatter TV fra og mer i år. Og nå altså også enkelte digitale plattformer.

Beskytter de unge

– Vi må forsikre oss om at unge mennesker mellom 12 og 17 år ikke blir eksponert for alkoholreklame, sier professor Michel Reynaud, som står bak en rapport om alkoholens skadevirkninger og tiltak mot disse.

Han framhever funn som viser at det er tre ganger så høy sannsynlighet for at ungdom som har tilgang til innhold på nettet drikker alkohol som de som ikke har det.

En kampanje mot forslagene er lansert. I en appell til myndighetenes bes det om et skille mellom vin og annen alkoholholdig drikke samt at det tas hensyn til arbeidsplassene og inntektene tilknyttet vinindustrien i landet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her