Vil ha alkoforbud på nettet i Frankrike

Vil ha alkoforbud på nettet i Frankrike

Helselobbyen vil beskytte unge med alkoforbud på blogger og sosiale medier.
16 Juni 2013 - 14:28

Flere forslag som skal begrense omtale og markedsføring av alkohol, er lagt fram i Frankrike. Forslagene kommer i forbindelse med utformingen av statens politikk på området for årene 2013 – 2017, skriver decanter.com.

Omstridt lov

Blant forslagene er ønsket om å forby markedsføring av alkohol på nettet, hvilket også vil omfatte blogger og sosiale medier. Produsenter, vinbutikker og nettsider innen turistnæringen skal imidlertid ikke omfattes av forbudet, ifølge forslaget.

Det er en revisjon av den omstridte Evin-loven fra 1991 som regulerer tobakk- og alkoholreklame, som er utgangspunktet for innstrammingen. Selv om den forrige og konservative presidenten Nicolas Sarkozy var positiv til denne loven, blir den ofte kalt sosialistisk. Spesielt siden dagens president sosialisten Francois Hollande sørget for at reklameforbudet også omfatter TV fra og mer i år. Og nå altså også enkelte digitale plattformer.

Beskytter de unge

– Vi må forsikre oss om at unge mennesker mellom 12 og 17 år ikke blir eksponert for alkoholreklame, sier professor Michel Reynaud, som står bak en rapport om alkoholens skadevirkninger og tiltak mot disse.

Han framhever funn som viser at det er tre ganger så høy sannsynlighet for at ungdom som har tilgang til innhold på nettet drikker alkohol som de som ikke har det.

En kampanje mot forslagene er lansert. I en appell til myndighetenes bes det om et skille mellom vin og annen alkoholholdig drikke samt at det tas hensyn til arbeidsplassene og inntektene tilknyttet vinindustrien i landet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her