Vil ha alternativ julemat

Bodø-kokken Espen Moe mener folk i byen har blitt mer kontinentale i matfatet når de stiller på julebord.

- Det er jo fortsatt noen som ønsker tradisjonell julemat som lutefisk, ribbe og pinnekjøtt, men vi merker også at matvanene på julebord er noe endret. På Svendgårds er det fortsatt mange som etterspør lutefisk, men de som kommer til LystPå bestiller gjerne tapas eller sushi til sine julebord. Mitt inntrykk er at folk går mer bort fra den tradisjonelle julematen, og har blitt mer kontinentale i sine matvaner, sier Espen Moe til an.no.
 
Moe er med på å drive både Svendgårds og LystPå i Bodø.
 
Ikke enig
Men driftssjefen på Blix, Martin Fagermo, er ikke helt enig.
 
- Noen etterspør riktig nok alternativ mat som tapas og mat fra texmexbuffeten hos vår catering, men det er ikke noen økning der i forhold til tidligere. På julebordene vil flestparten fortsatt ha tradisjonell julemat, og spesielt da lutefisk, sier Fagermo.
 
Selv om restaurantene begynner å bli fylles opp i julebordsesongen, er Espen Moe spent på hvordan finanskrisen virker inn.
 
Legger grunnlaget
- For oss er julebordsesongen med på å legge grunnlaget for driften resten av året, og av den totale omsetningen i løpet av et år kommer rundt en tredjedel av det på denne tiden av året. I år er vi spent på hvordan finanskrisen virker inn lokalt. Kanskje blir det slik at de som tidligere har reist utenbys for å arrangere julebord, holder seg i byen i år, undrer Moe.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen