Vil ha erstatning

Kokken Christopher Vrioni vil ha erstatning fra Proviantgruppen.

Han mener han har rett til erstatning etter at han ble satt til å gjøre rengjøringsarbeid. Dette skjedde etter et avisoppslag der han fortalte at han ofte jobbet 14,5 timers dag uten å få overtidsbetaling.
 
Varslet
Vrioni krever erstatning etter varslerbestemmelsen i Arbeidsmiljøloven. Men også fordi han har fått suspensjon og advarsel på grunn av avisartikkelen.
 
Den 26 år gamle briten er ansatt som kokk i Proviantgruppen, og jobbet da på restauranten Ajo på Solsiden.
 
Vel tre uker etter avisoppslaget ble Vrioni suspendert. Han måtte holde seg borte fra arbeidsplassen med full lønn.
 
Ugyldig
- Vi mener suspensjonen er ugyldig, fordi Vrioni ikke har gjort seg skyldig i forhold som kan medføre avskjed. For øvrig er den gitt muntlig og ikke skriftlig slik arbeidsmiljøloven krever, sier LO-advokat Jan Arild Vikan til adressa.no.
 
Advarsel
Etter at han begynte å jobbe igjen, er Vrioni ifølge søksmålet stort sett satt til rengjøringsoppgaver på restaurantene som Proviantgruppen driver. Derfor saksøker han arbeidsgiveren for ugyldig oppsigelse.
 
En ufaglært kokk kan regne med mer arbeid av en annen karakter enn en faglært, men vårt synspunkt er at kulinarisk arbeid fremdeles skal være hovedoppgaven, sier Vikan.
 
Proviantgruppen bestrider kravet.
 
Avviser
- Vi mener det ikke foreligger lovlig varsling, sier advokat Eirik Edvardsen som representerer Proviantgruppen.
 
Proviantgruppen avviser også at Vrioni er satt til rengjøring som gjengjeldelse fordi han sto frem i Adresseavisen.
I følge advokaten ble Vrioni overtallig på Mojo da restauranten ble nedlagt.
 
- I stedet for at han ble sagt opp, ble han satt inn der det er behov for ham. Nedvasking av kjøkken og kjølelager var kun en del av de arbeidsoppgaver den ansatte utførte i den aktuelle perioden. Det arbeidsgiver har satt ham til, skiller seg ikke fra hva andre ufaglærte kokker gjør hos Proviantgruppen, sier Edvardsen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Julemat Drikke til julematen

Den definitive guiden: Slik finner du passende øl til alle julens måltider

I julen er måltidene mange, og ølet er en selvskreven ledsager. Derfor har vi satt sammen en oversikt for alle som lurer på hva de skal drikke til de ulike måltidene. Deriblant også mellommåltidene (les godteriene), som det raskt kan bli litt for mange av på denne tiden av året. Les hele saken

Til toppen