Vil ha erstatning

Kokken Christopher Vrioni vil ha erstatning fra Proviantgruppen.
Redaksjonen
30 Desember 2008 - 13:00

Han mener han har rett til erstatning etter at han ble satt til å gjøre rengjøringsarbeid. Dette skjedde etter et avisoppslag der han fortalte at han ofte jobbet 14,5 timers dag uten å få overtidsbetaling.
 
Varslet
Vrioni krever erstatning etter varslerbestemmelsen i Arbeidsmiljøloven. Men også fordi han har fått suspensjon og advarsel på grunn av avisartikkelen.
 
Den 26 år gamle briten er ansatt som kokk i Proviantgruppen, og jobbet da på restauranten Ajo på Solsiden.
 
Vel tre uker etter avisoppslaget ble Vrioni suspendert. Han måtte holde seg borte fra arbeidsplassen med full lønn.
 
Ugyldig
- Vi mener suspensjonen er ugyldig, fordi Vrioni ikke har gjort seg skyldig i forhold som kan medføre avskjed. For øvrig er den gitt muntlig og ikke skriftlig slik arbeidsmiljøloven krever, sier LO-advokat Jan Arild Vikan til adressa.no.
 
Advarsel
Etter at han begynte å jobbe igjen, er Vrioni ifølge søksmålet stort sett satt til rengjøringsoppgaver på restaurantene som Proviantgruppen driver. Derfor saksøker han arbeidsgiveren for ugyldig oppsigelse.
 
En ufaglært kokk kan regne med mer arbeid av en annen karakter enn en faglært, men vårt synspunkt er at kulinarisk arbeid fremdeles skal være hovedoppgaven, sier Vikan.
 
Proviantgruppen bestrider kravet.
 
Avviser
- Vi mener det ikke foreligger lovlig varsling, sier advokat Eirik Edvardsen som representerer Proviantgruppen.
 
Proviantgruppen avviser også at Vrioni er satt til rengjøring som gjengjeldelse fordi han sto frem i Adresseavisen.
I følge advokaten ble Vrioni overtallig på Mojo da restauranten ble nedlagt.
 
- I stedet for at han ble sagt opp, ble han satt inn der det er behov for ham. Nedvasking av kjøkken og kjølelager var kun en del av de arbeidsoppgaver den ansatte utførte i den aktuelle perioden. Det arbeidsgiver har satt ham til, skiller seg ikke fra hva andre ufaglærte kokker gjør hos Proviantgruppen, sier Edvardsen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her