Vil ha erstatning

Kokken Christopher Vrioni vil ha erstatning fra Proviantgruppen.
Redaksjonen
30 Desember 2008 - 13:00

Han mener han har rett til erstatning etter at han ble satt til å gjøre rengjøringsarbeid. Dette skjedde etter et avisoppslag der han fortalte at han ofte jobbet 14,5 timers dag uten å få overtidsbetaling.
 
Varslet
Vrioni krever erstatning etter varslerbestemmelsen i Arbeidsmiljøloven. Men også fordi han har fått suspensjon og advarsel på grunn av avisartikkelen.
 
Den 26 år gamle briten er ansatt som kokk i Proviantgruppen, og jobbet da på restauranten Ajo på Solsiden.
 
Vel tre uker etter avisoppslaget ble Vrioni suspendert. Han måtte holde seg borte fra arbeidsplassen med full lønn.
 
Ugyldig
- Vi mener suspensjonen er ugyldig, fordi Vrioni ikke har gjort seg skyldig i forhold som kan medføre avskjed. For øvrig er den gitt muntlig og ikke skriftlig slik arbeidsmiljøloven krever, sier LO-advokat Jan Arild Vikan til adressa.no.
 
Advarsel
Etter at han begynte å jobbe igjen, er Vrioni ifølge søksmålet stort sett satt til rengjøringsoppgaver på restaurantene som Proviantgruppen driver. Derfor saksøker han arbeidsgiveren for ugyldig oppsigelse.
 
En ufaglært kokk kan regne med mer arbeid av en annen karakter enn en faglært, men vårt synspunkt er at kulinarisk arbeid fremdeles skal være hovedoppgaven, sier Vikan.
 
Proviantgruppen bestrider kravet.
 
Avviser
- Vi mener det ikke foreligger lovlig varsling, sier advokat Eirik Edvardsen som representerer Proviantgruppen.
 
Proviantgruppen avviser også at Vrioni er satt til rengjøring som gjengjeldelse fordi han sto frem i Adresseavisen.
I følge advokaten ble Vrioni overtallig på Mojo da restauranten ble nedlagt.
 
- I stedet for at han ble sagt opp, ble han satt inn der det er behov for ham. Nedvasking av kjøkken og kjølelager var kun en del av de arbeidsoppgaver den ansatte utførte i den aktuelle perioden. Det arbeidsgiver har satt ham til, skiller seg ikke fra hva andre ufaglærte kokker gjør hos Proviantgruppen, sier Edvardsen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her