Vil ha Stortinget på vannvogna

Vil ha Stortinget på vannvogna

- Jeg ble presset til å drikke mer enn jeg ville. Til slutt ble jeg drittlei, sier stortingsrepresentant Kjersti Toppe (Sp).

Med sine egne erfaringer som utganspunkt, mener Kjersti Toppe det må settes en stopper for ølsalget i stortingsrestauranten.

Hun ønsker også at middager i utgangspunktet må være alkoholfrie når representanter inviteres av organisasjoner og andre. I tillegg bør flere stortingspolitikere må stå fram og mane til måtehold, mener Toppe.

- Jeg og andre stortingspolitikere blir invitert til veldig mange middager av organisasjoner og andre. Før drakk jeg det som ble servert, men så begynte jeg å tenke at det var unaturlig for meg å drikke på en tirsdag. Jeg drakk for å være høflig, fordi jeg følte at jeg måtte. Til slutt ble jeg drittlei alkoholgreiene, forteller Toppe til Dagsavisen.

Hun mener det er et paradoks at alkohol er så vanlig for politikere mens det er bred politisk enighet om at alkoholforbruket i Norge må reduseres.

Ifølge avtroppende stortingsdirektør Hans Brattestå er salget av øl minimalt på Stortinget. Toppe mener like fullt at det må stanses på grunn av signaleffekten.

- Jeg vil gjerne oppfordre stortingspolitikerne til å ta to hvite uker. Ikke først og fremst fordi de trenger hvite uker, men fordi de tilhører en samfunnselite som er med på å bygge landet, sier Toppe.

LES OGSÅ: Oppfordrer til flere hvite uker

- Signalene vi sender ut og holdningene de viser, er viktige. Vi bør også gjøre dette som en solidaritetsgest til alle dem som er avhengige av alkohol og til barna til dem som er avhengige.

Toppe ønsker også flere alkoholfrie soner i samfunnet for øvrig.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen