Vil ha tidligere skjenkestopp

Hotelleier Thor-Olaf Hegna i Kragerø vil ha full stopp i skjenking av alkohol en halvtime etter midnatt.

Det er dermed litt av en brannfakkel Hegna kaster inn i skjenkedebatten i byen. Han kjøpte Victoria Hotell tidligere i år. Deretter stengte han nattklubben og diskoteket Cæsar i hotellkjelleren. Han ønsket å få slutt på bråk og dårlig adferd inne og ute.
 
Nå er han på banen igjen og ønsker innskrenkning av alkoholskjenkingen.
 
Selvskudd
- Vi må se virkeligheten. Alle har felles interesse i dette. Restaurantnæringen har skutt seg selv i foten ved å be om stadig senere skjenkeslutt. Resultatet er at folk ikke kommer ut før etter midnatt, sier Hegna til Varden.
 
I dag er det ikke lov å skjenke alkohol senere enn halv tre på natten. Dessuten må alle gå ut innen klokken tre. Hegna mener at dette gir en opphopning av fulle mennesker og lavere omsetning enn hva som kunne ha vært tilfelle dersom folk hadde kommet tidligere.
 
Vil ha støtte
- Når skjenkingen ikke stopper før det nærmer seg morgenen, kommer ikke gjestene til utestedene før etter midnatt. Da blir det hektisk for betjeningen. Flere gjester er fulle etter å ha sittet hjemme i flere timer. Det blir det mer bråk av og det rammer den normale omsetningen. Betjeningen får mer å gjøre og må holde på med opprydning til langt utpå morgenen. Drosjer og politi får deretter et rush å holde styr på seint på natta og det blir ofte bråk i byen, sier Hegna.
 
Han poengterer at et slikt forsøk må bli et felles løft og at alle må stenge like tidlig over en periode for å oppleve en positiv effekt.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen