Vil ha tips om utelivsskurker

Vil ha tips om utelivsskurker

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt varsler offensiv mot useriøse aktører og vil ha tips fra den seriøse delen av bransjen.

Risikoen for å få Arbeidstilsynet på uanmeldt besøk blir større i framtiden. Dette er et av tiltakene arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) vil bruke i jakten på useriøse aktører i utelivsbransjen, skriver Dagbladet.

Huitfeldt ber Arbeidstilsynet om å prioritere utelivsbransjen.

– Målet er å få et bedre arbeidsmiljø. De fleste i bransjen er seriøse aktører, men de useriøse aktørene gjør konkurransesituasjonen vanskelig, sier Huitfeldt til Dagbladet.

I 2011 var cirka 20 prosent av Arbeidstilsynets tilsyn uanmeldte. Huitfeldt ønsker ikke å tallfeste hvor mange tilsyn hun nå ønsker at skal være uanmeldte, men sier flere uanmeldte besøk på kveldstid mp til for å se hvordan forholdene virkelig er. Hun mener det er viktig med tett samarbeid mellom etatene, blant annet mellom Arbeidstilsynet, Mattilsynet og Skatteetaten.

– Det er typisk at de som bryter én lov samtidig også bryter flere. Derfor er det viktig med samarbeid mellom etatene, sier hun.

Arbeidstilsynet ønsker et nært samarbeid med den seriøse delen av bransjen.

– De uanmeldte tilsynene går ofte på tips, og er såkalt risikobasert. Det vil si at Arbeidstilsynet går inn der hvor de tror de finner noe. Vi ønsker et nært samarbeid med den seriøse delen av bransjen, sier Huitfeldt.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen