Vil ha to stjerner på Aker Brygge

Terje Ness og Rune Pal har Michelin-ambisjoner med nytt konsept.
Redaksjonen
27 Oktober 2010 - 14:45

Eiendomsselskapet Norwegian Property planlegger sammen med stjernekokkene Terje Ness og Rune Pal å etablere Norges beste og mest eksklusive restaurant på Aker Brygge i Oslo.

Best i Norge
Målsetningen er at den nye restauranten i løpet av kort tid skal bli landets eneste gourmetrestaurant med to stjerner i den ettertraktede Michelin-guiden. Stjernerestauranten skal åpnes etter sommerferien i 2011, skriver Norwegian Property i en pressemelding.

- Restauranten er en viktig del av våre planer for en omfattende modernisering og opprustning av Aker Brygge. Vi er meget godt fornøyd med å ha fått med oss to av Norges aller mest anerkjente kokker i dette spennende prosjektet, sier Olav Line, konsernsjef i Norwegian Property.

- Gourmetrestauranten blir selve flaggskipet i det nye restaurantkomplekset. Den skal være Norges beste og mest eksklusive restaurant, og målgruppen er kjøpesterke nordmenn og utlendinger. Tilbudet blir dog bredt og det vil finnes noe for alle i det nye restauranthuset, opplyser Terje Ness og Rune Pal.

To etasjer med utsikt
Det nye restaurantkomplekset på Aker Brygge vil ha til sammen 400 sitteplasser inne fordelt på tre avdelinger. I tillegg kommer 250 sitteplasser utendørs.

Restauranten vil være på 1000 kvadratmeter over to etasjer. Den skal ligge på den såkalte Tingvalla-utstikkeren ved Herbern Marina, midt på Aker Brygges attraktive sjøside.

Eksisterende bygninger på denne utstikkeren rives i disse dager for å gjøre plass til den nye restauranten.

Nye eiere
Det er Norwegian Property som står som eiere av det nye restaurantkomplekset på Aker Brygge, mens Ness og Pal skal leie restaurantlokalene og være ansvarlige for driften av disse.

Den nye restauranten vil bestå av en sjømatavdeling med 280 plasser, et asiatisk kjøkken med sushibar med 80 plasser samt en gourmetavdeling med 40 plasser som vil ligge på en mezzanin i andre etasje.

De to anerkjente kokkene vil være ansvarlige for kjøkkenet på gourmetrestauranten. I tillegg planlegges det å ansette ytterligere en erfaren kjøkkensjef som skal ha det daglige ansvaret for de to andre restaurantavdelingene.

Terje Ness og Rune Pal driver fra før restaurantene Brasserie Blanche i Homansbyen, Alfred på Nobel Fredssenter, Oro Bar (Bib Gourmand i Guide Michelin) og Oro Restaurant (tre bestikk i Guide Michelin) samt Haga Restaurant i Bærum (én stjerne i Guide Michelin).
 
I tillegg er de medeiere i Cru vin og kjøkken (ett bestikk i Guide Michelin).
 
Foto: Restaurant Oro, Aker Brygge, illustrasjonsfoto og collage Apéritif
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her