Vil ha to stjerner på Aker Brygge

Terje Ness og Rune Pal har Michelin-ambisjoner med nytt konsept.
Redaksjonen
27 Oktober 2010 - 14:45

Eiendomsselskapet Norwegian Property planlegger sammen med stjernekokkene Terje Ness og Rune Pal å etablere Norges beste og mest eksklusive restaurant på Aker Brygge i Oslo.

Best i Norge
Målsetningen er at den nye restauranten i løpet av kort tid skal bli landets eneste gourmetrestaurant med to stjerner i den ettertraktede Michelin-guiden. Stjernerestauranten skal åpnes etter sommerferien i 2011, skriver Norwegian Property i en pressemelding.

- Restauranten er en viktig del av våre planer for en omfattende modernisering og opprustning av Aker Brygge. Vi er meget godt fornøyd med å ha fått med oss to av Norges aller mest anerkjente kokker i dette spennende prosjektet, sier Olav Line, konsernsjef i Norwegian Property.

- Gourmetrestauranten blir selve flaggskipet i det nye restaurantkomplekset. Den skal være Norges beste og mest eksklusive restaurant, og målgruppen er kjøpesterke nordmenn og utlendinger. Tilbudet blir dog bredt og det vil finnes noe for alle i det nye restauranthuset, opplyser Terje Ness og Rune Pal.

To etasjer med utsikt
Det nye restaurantkomplekset på Aker Brygge vil ha til sammen 400 sitteplasser inne fordelt på tre avdelinger. I tillegg kommer 250 sitteplasser utendørs.

Restauranten vil være på 1000 kvadratmeter over to etasjer. Den skal ligge på den såkalte Tingvalla-utstikkeren ved Herbern Marina, midt på Aker Brygges attraktive sjøside.

Eksisterende bygninger på denne utstikkeren rives i disse dager for å gjøre plass til den nye restauranten.

Nye eiere
Det er Norwegian Property som står som eiere av det nye restaurantkomplekset på Aker Brygge, mens Ness og Pal skal leie restaurantlokalene og være ansvarlige for driften av disse.

Den nye restauranten vil bestå av en sjømatavdeling med 280 plasser, et asiatisk kjøkken med sushibar med 80 plasser samt en gourmetavdeling med 40 plasser som vil ligge på en mezzanin i andre etasje.

De to anerkjente kokkene vil være ansvarlige for kjøkkenet på gourmetrestauranten. I tillegg planlegges det å ansette ytterligere en erfaren kjøkkensjef som skal ha det daglige ansvaret for de to andre restaurantavdelingene.

Terje Ness og Rune Pal driver fra før restaurantene Brasserie Blanche i Homansbyen, Alfred på Nobel Fredssenter, Oro Bar (Bib Gourmand i Guide Michelin) og Oro Restaurant (tre bestikk i Guide Michelin) samt Haga Restaurant i Bærum (én stjerne i Guide Michelin).
 
I tillegg er de medeiere i Cru vin og kjøkken (ett bestikk i Guide Michelin).
 
Foto: Restaurant Oro, Aker Brygge, illustrasjonsfoto og collage Apéritif
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her