Vil ha Wacs i 2014

I kokkelaugkretser mobiliseres det for å få arrangere neste Wacs-kongress i 2014.

Årets Wacs-kongress arrangeres i Chile. Den norske søknaden er for lengst sendt av gårde for behandling. Avgjørelsen om hvilket land som får 2014-arrangementet, blir offentliggjort torsdag, 28. januar, melder Ruth-Hege Holst i Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL).

Overbeviser med mat
Før vedtaket blir kunngjort, har hundrevis av delegater fått en forsmak på Norge gjennom lunsj Taste of Norway. I den anledning er sjømatspesialiteter, norsk spekemat, multer og meieriprodukter sendt sørover for å skape en autentisk smak.

Den ekte norske stemningen og rammen rundt det norske måltidet sørger et tjuetalls laugsmedlemmer fra Kokkenes Mesterlaug Rogaland, Bergen Kokkenes Mesterlaug, Kokkenes Mesterlaug Oslo, Kokkenes Mesterlaug Drammen og Kokkenes Mesterlaug Bodø og Omegn for.
Markeringen er finansiert med midler fra Innovasjon Norge, Rogaland Fylkeskommune, Stavanger Kommune og Greater Stavanger. I tillegg deltar Stavangers ordfører Leif Johan Sevland og Heidi Jeanette Nygård fra Region Stavanger.

Beste noensinne
Mange av utsendingene har spart ferie og finansiert turen av egen lomme. Aktivitetene rundt den norske søknaden er en forsmak på det NKL-medlemmer forplikter seg til om arrangementet i 2014 legges til Norge. Samtlige norske laug lover å bidra til en minneverdig kongress i Stavanger, med debatter, diskusjoner, beslutninger, norske måltider og spennende utflukter under kongressen og rundt i Norge i tilknytning til arrangementet.

Sist Norge arrangerte Wacs kongressen var i 1994, og den gang kom det 1000 internasjonale kokker til Stavanger. I Wacs regnes dette fortsatt som den beste kongressen noensinne både faglig og sosialt. Det vil bety mye for hele kokke-Norge om vi får tildelt dette prestisjetunge arrangementet. Vårt mål er å fremme det beste Norge har å by på av Norske råvarer og mattradisjoner samt ren og frisk natur. - Wasc' målsetting er å bidra til å videreutvikle det globale verdenskjøkkenet, og det er her vi mener Norge har mye positivt å bidra med, påpeker Ruth-Hege Holst.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen