Vil jobbe med barn

Mesterkokken Odd Ivar Solvold vil lage kokebok og kanskje TV-program om mat for og med barn.
Redaksjonen
01 April 2009 - 17:00

Han inviterer 12-14 åringer som har lyst til å søke om gratis plass i en to dagers FoodCamp på Midtåsen.
 
Midtåsen vil bli både kjøkken og overnattingsplass for 10 ungdommer i alderen 12-14 år når FoodCampen er i gang.
 
Odd Ivar Solvold vil ha mat inn i samfunnsfag på skolen. For å få til det, vil han ha barn inn på Midtåsen.
 
Vil coache barn
- Delmålet med satsingen rundt Geir Skeie i Bocuse d'Or er i mål, med særdeles hyggelig resultat. Nå vil jeg bruke fokuset rundt verdensmesteren til noe mer matnyttig enn en statue. Vi må bruke verdien av VM-gullet ut i samfunnet. Jeg er lei av å coache verdensmestere. Nå vil jeg coache barn, sier Solvold til Sandefjords Blad.
 
Mat i skolen
I den anledning starter han en FoodCamp på Midtåsen 2.-3. mai der 10 barn skal lage en kokebok sammen med Solvold.
 
- Det var et enstemmig stortingsvedtak i 2005 om å innføre gratis skolemat, men ingenting har skjedd. Måltidet må inn i skolen. Vi har en unik mulighet i Sandefjord, i og med at Midtåsen ligger der som et sted for alle. Nå vil jeg at vi tar ansvaret og får fokus på saken, sier han.
 
Gratis
- FoodCampen er gratis, og barna trenger ikke ha kunnskaper om matlaging, men bør være interessert. De må fylle ut søknadsskjema på nettet der de skriver litt om hvorfor de bør få være med, hva slags mat de liker og hva de ikke liker. Gruppen vil jeg selv sette sammen, sier han.
 
Ti utvalgte
- Fredagen skal vi lage mat til fredagskos, småfester og sammenkomster som barn i denne alderen liker å ha. Forhåpentlig vil alle barna også sove over på Midtåsen, slik at vi blir en fin gjeng. Lørdag blir det forskjellige frokoster og lunsjer før vi avslutter med en festmiddag på deres premisser, sier han.
 
På sikt håper Solvold at FoodCamp kan bli en landsomfattende bevegelse.
 
- Ikke for å lage kokebok hver gang, men for å skape en happening rundt barn/ungdom og mat. Jeg allierer meg med kokkevenner og tror dette blir et morsomt og viktig prosjekt, sier Solvold.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skap fargeglede rundt middagsbordet
Dagens rett

Skap fargeglede rundt middagsbordet

En fargesterk gulrotsuppe med linser og lett chilibitt frisker opp en mørk høstdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her