Vil kapre Norge

Skotten Dougal Gunn Sharp står bak ølmerket Innis & Gunn. Nå satser han på å få et marked i Norge.
Redaksjonen
22 April 2008 - 17:00

For en del år siden ble det eksperimentert med nye måter å fremstille whisky på. En av metodene var å fylle gamle bourbontønner med øl og la de stå og godgjøre seg i 40 dager. Først da ble det fylt whisky på tønnene.
 
Ble kastet
I utgangspunktet ble ølet som lå på tønnene kastet. Men Dougal Gunn Sharp ville smake, og ble imponert. Dette var starten på det skotske øleventyret Innis & Gunn.
 
- Vi har prøvd ulike typer tønner, men det eneste som fungerer er tidligere bourbonfat. Dette ølet går rett hjem hos folk som er opptatt av kvalitet, sier Sharp til HegnarOnline.
 
Ølet inneholder 6,6 prosent alkohol.
 
Til tross for at Innis & Gunn ble startet så sent som i 2003, greide selskapet å tjene penger allerede i 2005. Tidligere i år kjøpte Dougal Gunn Sharp ut de andre aksjonærene.
 
Ingen problemer
- Det var ingen problemer å få lån i banken, ettersom alle saksbehandlerne var tilhengere av Innis & Gunn, sier Sharp.
 
Kjøpesummen vil han ikke snakke om. Men han forteller at selskapet omsatte for 30 millioner kroner i 2007. Dermed er Innis & Gunn det fjerde største spesialølet i Storbritannia.
 
Merket ble lansert på enkelte barer i Norge i november i fjor. Det fikk inpass på polet i mars i år.
 
I Oslo får man kjøpt ølet på steder som Restaurant Eik, Balsam, Underbar og Beer Palace.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skap fargeglede rundt middagsbordet
Dagens rett

Skap fargeglede rundt middagsbordet

En fargesterk gulrotsuppe med linser og lett chilibitt frisker opp en mørk høstdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her