Vil korte skjenketiden

I lang tid har det vært lov å servere alkohol til klokken tre natt til lørdag og søndag i Tromsø. Nå utfordres disse reglene.
Redaksjonen
19 Januar 2009 - 09:00

Det er Venstre-politiker Marie Fangel som vil ha kortere sjenketider i Tromsø
 
- Jeg vil at kommunen utreder om vi skal ha kortere skjenking i helgene her i byen. Jeg ønsker at vi skal følge politiets anbefalinger på dette området, sier hun.
 
Gatebråk
Politimesteren i Tromsø ønsker tidligere skjenkestopp for å unngå vold, fyll og spetakkel i gatene etter stengetid.
 
Fangel mener det er sammenhenger mellom sen skjenking og gatevold.
 
Unge folk
- Det er ofte veldig unge folk som går amok i fylla. Vi må få til en endring på dette, sier Fangel til Bladet Tromsø.
 
- Det skal være hyggelig å gå på byen i Tromsø, men det skal også være hyggelig å gå hjem, sier hun.
 
Tidligere hjem
Å få folk hjem tidligere vil føre til at folk går ut tidligere. Dersom folk går ut tidligere, vil problemet med den omfattende vorspielfylla bli mindre, mener Fangel.
 
- Nå går folk ofte svært sent på byen. Om folk går ut tidligere, rekker de ikke å drikke så mye i forkant, sier politikeren.
 
Fangel mener dette må være positivt for utelivsbransjen. Hun tror omsetningen vil øke, og det vil bli triveligere for alle.
 
Lite gjennomtenkt
Harry Granås driver blant annet På Byen og Flyt. Han er ikke helt overbevist overVenstre-politikerens forslag.
 
- Forslaget er slapt og dårlig gjennomtenkt. Det vil ikke ha noen effekt, og er lite hensiktsmessig hvis man ønsker å få folk hjem tidligere fra byen, sier Granås.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her