Vil kvitte seg med 155 årsverk

Radisson SAS-hotellene i Norge vil kvitte seg med 155 årsverk i løpet av de nærmeste månedene.

- Men bare 30 er rene oppsigelser, sier Christian Gartmann, sjef for de nordiske landene hos Rezidor Hotel Group, til magasinett.org.
 
Venter nedgang
- Vi skal nedjusere bemanningen i takt med at det forventes betraktelig lavere omsetning i tiden fremover. Det er ingen hemmelighet at næringen forventer en markant nedgang, og vi ser oss nødt til å tilpasse oss markedsutviklingen, sier han. 
 
Men det er ikke snakk om 155 oppsigelser, i følge Gartmann.
 
Norden-sjefen mener at hotellkjeden har opplevd et betydelig fall i omsetningen i både oktober og november og venter samme utvikling også i årets siste måned og første halvår 2009.
 
Forhandlinger
Gartmann sier at dette er en glidende prosess og at forhandlingene med de tillitsvalgte pågår. I utgangspunktet skal fast ansatte slippe oppsigelser, men Gartmann kan ikke love det heller.
 
Meningen er at nedbemanningen først og fremst tas blant arbeidstakere med løse ansettelsesforhold, gjennom naturlig avgang og at ledige stillinger ikke besettes på nytt.
 
- Vi er midt opp i forhandlinger med de tillitsvalgte. Vi er ikke blitt enige om hvor mange årsverk som skal bort, sier Gartmann.
 
Radisson SAS-hotellene i Norge vil kvitte seg med 155 årsverk de nærmeste månedene.
 
- Men bare 30 er rene oppsigelser, sier Christian Gartmann, sjef for de nordiske landene hos Rezidor Hotel Group.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen