Vil opprinnelsesmerke kjøtt

NHO Reiseliv vil samarbeide med Landbruks- og matdepartementet. Målet er å finne løsninger for frivillig opprinnelsesmerking av kjøtt i norske restauranter.
Redaksjonen
07 September 2007 - 17:00

- En slik frivillig ordning vil være et konkurransefortrinn for seriøse aktører. Forutsetningen er at den er enkel for bedriftene å administrere, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Knut Almquist til hjemmesiden.
 
- Det er ønskelig å få til et samarbeid om bedre merking av kjøttets opprinnelse helt frem til forbruker, enten det er kunden i butikk eller spisegjester, sier landbruks- og matminister Terje Riis Johansen.
 
Bakgrunnen for tiltaket er blant annet flere saker om smugling av kjøtt de siste månedene.
 
Vil lytte
Almquist lover at NHO Reiseliv skal bidra til å finne gode løsninger for kjøtt som skal serveres på restauranter.
 
- I et slikt arbeid er det viktig at bedriftene selv er med, og vi vil raskt involvere medlemsbedrifter for å få innspill og råd, sier han.
 
Konkurransefortrinn
Almquist mener at bedrifter som kan opplyse hvor maten de serverer kommer fra vil få et konkurransefortrinn som gir gode muligheter for positiv markedsføring og styrket omdømme.
 
Vil tape
- Og omvendt vil useriøse aktører tape om en slik merking blir etterspurt. Det gjelder for eksempel restauranter som selger smuglerkjøtt. At slike aktører blir identifisert og taper konkurransen om kundene er viktig. Ikke bare for at man skal kunne stole på at maten er trygg. Det er også viktig for at alle skal kunne konkurrere på like vilkår innenfor de rammer loven setter, sier Almquist.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skap fargeglede rundt middagsbordet
Dagens rett

Skap fargeglede rundt middagsbordet

En fargesterk gulrotsuppe med linser og lett chilibitt frisker opp en mørk høstdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her