Vil opprinnelsesmerke kjøtt

NHO Reiseliv vil samarbeide med Landbruks- og matdepartementet. Målet er å finne løsninger for frivillig opprinnelsesmerking av kjøtt i norske restauranter.
Redaksjonen
07 September 2007 - 17:00

- En slik frivillig ordning vil være et konkurransefortrinn for seriøse aktører. Forutsetningen er at den er enkel for bedriftene å administrere, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Knut Almquist til hjemmesiden.
 
- Det er ønskelig å få til et samarbeid om bedre merking av kjøttets opprinnelse helt frem til forbruker, enten det er kunden i butikk eller spisegjester, sier landbruks- og matminister Terje Riis Johansen.
 
Bakgrunnen for tiltaket er blant annet flere saker om smugling av kjøtt de siste månedene.
 
Vil lytte
Almquist lover at NHO Reiseliv skal bidra til å finne gode løsninger for kjøtt som skal serveres på restauranter.
 
- I et slikt arbeid er det viktig at bedriftene selv er med, og vi vil raskt involvere medlemsbedrifter for å få innspill og råd, sier han.
 
Konkurransefortrinn
Almquist mener at bedrifter som kan opplyse hvor maten de serverer kommer fra vil få et konkurransefortrinn som gir gode muligheter for positiv markedsføring og styrket omdømme.
 
Vil tape
- Og omvendt vil useriøse aktører tape om en slik merking blir etterspurt. Det gjelder for eksempel restauranter som selger smuglerkjøtt. At slike aktører blir identifisert og taper konkurransen om kundene er viktig. Ikke bare for at man skal kunne stole på at maten er trygg. Det er også viktig for at alle skal kunne konkurrere på like vilkår innenfor de rammer loven setter, sier Almquist.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her