Vil søke om pol i butikk

Flatanger kommune vil søke om polutsalg. Bakgrunnen er det ferske opplegget fra Vinmonopolet om minipol.

- Jeg håper det endelig gis mulighet for polutsalg, sier kjøpmann Johan Sørgaard til Namdalsavisen.
 
Flatanger handler raskt etter at Vinmonopolet for kort tid siden lanserte et nytt opplegg for minipol/filialer.
 
- Besøkende som er vant til polutsalg, vil sikkert sette pris på dette. Dessuten er det et naturlig tilbud også for våre faste innbyggere, sier ordfører Reidar Lindseth.
 
Søkte i fjor
I fjor søkte Sørgaard om å få «pol i butikk», men dette var ikke i samsvar med EØS-reglene om fri konkurranse. Men nå kan det komme en åpning. Helseminister Sylvia Brustad har mottatt en utredning fra AS Vinmonopolet. Departementet vil nå vurdere Vinmonopolets utredning og legge til rette for endringer i utbyggingen av salgsnettet.
 
Fyller kravene
Vinmonopolets vurderinger går ut på å få i gang et filialkonsept i kommuner som ligger flere enn 30 km fra nærmeste polutsalg. Det er ellers foreslått en grense på en times kjøring.
 
For innbyggerne i Flatanger ligger nærmeste polutsalg i Namsos - 72 kilometer unna. Alternativt kan man kjøre til Steinkjer. Dit er det 90 kilometer å kjøre.
 
- Flatanger har i dag 1200 innbyggere, men vi snakker om et kundegrunnlag på 3000 personer i sommerhalvåret på grunn av hyttebeboere og øvrige turister, sier rådmann Gurid Halsvik.
Vil utvide
Kjøpmann Johan Sørgaard tar ikke for gitt at Spar-butikken blir valgt som utsalgssted for et minipol. Men Sørgaard vil i alle fall legge til rette for at det kan bli utsalg.
 
- Vi har planer om å bygge på dagens lokaler. Da vil vi også ta høyde for at det kan bli et egnet lokale for polutsalg, sier Sørgaard.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen