Vil stenge på timen

Kommunalminister Åslaug Haga varsler tøffere regler for utelivsbransjen. Steder som bryter lovene bør stenges på timen, mener hun.
Redaksjonen
04 Juni 2007 - 01:38

Får kommunalministeren det slik som hun ønsker kan hundrevis av gjester bli satt på gaten i sene nattetimer. Dersom utestedet blir tatt for lovbrudd, vel å merke. Haga er lei av at barer, puber og diskoteker serverer alkohol til folk under 18 år og til gjester som allerede har fått for mye. Nå ønsker hun å gi kontrollører rett til å stenge skjenkestedet med en gang et lovbrudd avdekkes.

Utvikle regelverk
- Vi vil utvikle et regelverk som gjør det mulig med en raskere reaksjon ved skjenking til mindreårig eller til folk som åpenbart er overberuset. Dette vil bidra til økt trygghet i sentrumsområdene, sier Haga til Dagsavisen.

Flere uker
Slik det er i dag tar det flere uker fra de kommunale kontrollørene oppdager brudd på skjenkereglene til straffen eller reaksjonen kommer. Men Mattilsynet kan stenge spisesteder umiddelbart når de utfører sine kontroller.

- I Oslo tar det om lag ni uker fra et lovbrudd blir oppdaget til man får en reaksjon. Vi tror utestedene vil skjerpe seg dersom de får en reaksjon der og da, sier Haga.

Skjerpingen av alkoholkontrollen er nevnt i regjeringens hovedstadsmelding, som ble lagt fram nylig. Haga mener Oslo har mye problemer med fyll.

Mange skjenkesteder
- Det er en god del bråk i Oslo sentrum, for svært mange skjenkesteder er samlet på et lite område. Folk i sentrum blir plaget av bråk og fyll om kveldene og nettene. Vi vil at sentrum skal være et trivelig sted også om natten, sier Haga.

Utelivet sier tja
Utelivsbransjen er åpen for å diskutere strengere regler for alkoholkontrollene.

- Vi er veldig åpne for å diskutere regelverket og vil gjerne ta de som ikke driver lovlig skjenking. Samtidig må vi holde hodet kaldt og se på rettssikkerheten. Det er veldig alvorlig å stenge et utested. Vi har ikke råd til at kontrollørene tar feil, sier Hilde Charlotte Solheim, direktør i NHO Reiseliv.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her