Vil stenge på timen

Kommunalminister Åslaug Haga varsler tøffere regler for utelivsbransjen. Steder som bryter lovene bør stenges på timen, mener hun.
Redaksjonen
04 Juni 2007 - 01:38

Får kommunalministeren det slik som hun ønsker kan hundrevis av gjester bli satt på gaten i sene nattetimer. Dersom utestedet blir tatt for lovbrudd, vel å merke. Haga er lei av at barer, puber og diskoteker serverer alkohol til folk under 18 år og til gjester som allerede har fått for mye. Nå ønsker hun å gi kontrollører rett til å stenge skjenkestedet med en gang et lovbrudd avdekkes.

Utvikle regelverk
- Vi vil utvikle et regelverk som gjør det mulig med en raskere reaksjon ved skjenking til mindreårig eller til folk som åpenbart er overberuset. Dette vil bidra til økt trygghet i sentrumsområdene, sier Haga til Dagsavisen.

Flere uker
Slik det er i dag tar det flere uker fra de kommunale kontrollørene oppdager brudd på skjenkereglene til straffen eller reaksjonen kommer. Men Mattilsynet kan stenge spisesteder umiddelbart når de utfører sine kontroller.

- I Oslo tar det om lag ni uker fra et lovbrudd blir oppdaget til man får en reaksjon. Vi tror utestedene vil skjerpe seg dersom de får en reaksjon der og da, sier Haga.

Skjerpingen av alkoholkontrollen er nevnt i regjeringens hovedstadsmelding, som ble lagt fram nylig. Haga mener Oslo har mye problemer med fyll.

Mange skjenkesteder
- Det er en god del bråk i Oslo sentrum, for svært mange skjenkesteder er samlet på et lite område. Folk i sentrum blir plaget av bråk og fyll om kveldene og nettene. Vi vil at sentrum skal være et trivelig sted også om natten, sier Haga.

Utelivet sier tja
Utelivsbransjen er åpen for å diskutere strengere regler for alkoholkontrollene.

- Vi er veldig åpne for å diskutere regelverket og vil gjerne ta de som ikke driver lovlig skjenking. Samtidig må vi holde hodet kaldt og se på rettssikkerheten. Det er veldig alvorlig å stenge et utested. Vi har ikke råd til at kontrollørene tar feil, sier Hilde Charlotte Solheim, direktør i NHO Reiseliv.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget
Dagens rett

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget

Prøv denne oppskriften hvor kalkunfileten får følge av rødløksmarmelade og eplesaus. Så kan du lage en vri på høsttakkefesten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her