Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Vil stenge tidligere

Arbeiderpartiet vil stenge kranene i Oslo tidligere enn hva som er tilfelle nå.
Redaksjonen
17 Desember 2008 - 11:00

Det er Jan Bøhler som går i spissen for forslaget om strengere skjenketidspolitikk.
 
Han mener at det blir en tryggere hovedstad dersom skjenkingen stenger klokken 02.00. 
 
Lenge i Oslo
Flere norske byer har de siste månedene skjerpet inn på åpningstider og skjenkepolitikk.
 
Men i Oslo serverer 533 utesteder alkohol til klokken tre og holder åpent en halv time lenger.
 
- Da vi var unge, dro vi på byen tidlig på kvelden. Nå opplever jeg kø av ungdom inn til byen rundt midnatt. Da har de hatt vorspiel siden tidlig kveld. Når man på toppen får drikke til halv fire, betyr det at mange skjenker seg i så mange timer at de blir veldig fulle, sier Bøhler til VG.
 
Skylder på FrP
Oslo Aps leder og partiets helsepolitiske talsmann mener det er Høyre og Frp som har skylden for nattefylla i byen. Bøhler mener skjenketidsbestemmelsene må strammes inn når politikerne skal behandle den alkoholpolitiske planen i bystyret i januar.
 
- Hvis de ikke gjør det, mener jeg at vi i forbindelse med endringene av alkoholloven til våren må sette en grense på klokken 02.00, som vil gjelde alle kommuner, sier Bøhler.
 
Så sent som forrige uke antydet Frps næringsbyråd i Oslo, Anette Wiig Bryn, overfor Aften at byrådet i Oslo vurderer å gi opp den liberale holdningen til skjenketider. Også Høyre er på glid mot en innskjerping.

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

vin-bourgogne-pouilly-fuisse-pastoral-2017-frantz-chagnoleau.jpg
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Akkurat nå er dette det beste kjøpet fra Burgund

Fra Sør-Burgunds mest renommerte vinmarker og til en pris som er halvparten av hva du må betale for samme kvalitet fra «gullkysten».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

iStock-537611756.jpg
Les dette om du opplever tekniske problemer

Vi har fornyet oss

Å flytte over hele det gigantiske nettstedet aperitif.no til en ny plattform, kan medføre enkelte problemer. Vi håper på din tålmodighet om du skulle oppleve dette, og jobber på spreng for å gi deg en maksimal leseropplevelse.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

iStock-1129503705.jpg
Ukens drink

Denne varmer godt etter skituren

Det fine er at du kan bruke whiskyen du har i skapet. Drinken vil forandre karakter etter hvoedingrediensen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her