Vil tvangsselge Eidsbugarden

Vang sparebank har begjært tvangssalg av Eidsbugarden Høyfjellshotell.
Redaksjonen
13 November 2008 - 09:00

Årsaken er at banken ikke er enige med de nye eierne om lånebetingelsene for de omfattende ombyggingene av det gamle, ærverdige trehotellet.
 
Striden dreier seg om hvorvidt Vang sparebank hadde gitt selskapet Eidsbugarden Utvikling et byggelån, eller om dette var et ordinært lån som det skulle betales avdrag på.
 
Avdragsfritt
Utbyggerne hevder at Eidsbugarden Utvikling hadde fått innvilget et byggelån, som skulle være avdragsfritt til byggeprosjektet sto ferdig.
 
Men dette er banken uenig i. Dermed havnet saken i retten.
 
Og der kunne ikke Eidsbugarden Utvikling legge fram noen dokumentasjon på at de hadde fått et lån det ikke skulle betales avdrag på.
 
Mislighold
Retten mente tvert imot at lånetilsagnet viser at det skal betales avdrag, uansett om det handler om et byggelån eller ikke.
 
Derfor er retten kommet til at Eidsbugarden utvikling har fått utbetalt et lån som selskapet senere har misligholdt.
 
Derfor er vilkårene for et tvangssalg til stede, og tingretten sier at hotellet skal selges.
 
Stor gjeld
Eidsbugarden Utvikling AS har ifølge regnskapet for 2007 en samlet gjeld på 23,7 millioner kroner, samt en negativ egenkapital på 12,6 milioner.
 
Gjelden har vokst i takt med de omfattende restaureringene av hotellet. Regnskapsmessig er verdiene i selskapet satt til 10,5 millioner. Selskapet hadde et negativt årsresultat på 3,5 millioner i 2007.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her