Vindfjelltunet satser friskt

Vindfjelltunet Gjestegaard satser friskt med oppussing, mer catering, flere gjester og ny daglig leder.
Redaksjonen
28 August 2008 - 12:12

- Vi kjøpte 30 prosent av aksjene, og jeg startet som daglig leder 1. juli, sier Arnhild Carlsen. Sammen med sin nederlandske ektemann, Charles Feijen, har hun etablert seg på Vindfjell i Lardal.
 
De siste to årene har det vært store endinger for det tradisjonsrike spise- og overnattingsstedet på veien mellom Steinsholt og Siljan.
 
Oppgradering
- Det er pusset opp for en og en halv million. Vi har nå 22 dobbeltrom med bad i hovedbygningen som er pusset opp. Rommene i annekset blir tatt etter hvert, sier Carlsen.
 
I tillegg har det vært oppgradering av fellesrom og kafeteria.
 
- Det er en stor utfordring, men vi ser økt pågang når det gjelder selskaper, kurs og konferanser.
 
Suksessbuffet
- Vi startet med søndagsbuffet tidligere i år. Nå kan det være flere hundre middagsgjester innom i løpet av en søndag, sier Carlsen til Østlandsposten.
 
Gjestene er lokale, og kommer fra byene og distriktene i Vestfold. Mange kommer også fra Grenlandsområdet.
 
- Sesongtoppene er der hele tiden. Utfordringen er å fylle opp de stille periodene, men jeg synes vi har lykkes godt. Vi har mye selskaper, kurs og konferanser i høst, men fortsatt er det noe ledig på julebordene, sier Carlsen.
 
Det har vært økning i antall overnattingsgjester i sommer, og catering er også etterspurt.
 
Daglig catering
- Vi leverer catering omtrent daglig. Vi er kresne på råvarene og leverer god mat, sier Carlsen.
 
Årlig omsetning har vært mellom fem og seks millioner de siste årene. Nå er målet å øke med en million. 
 
Vindfjelltunet Gjestegård har 16 personer på lønningslisten, mange av dem er ungdommer som jobber i helger og ferier.
 
Internasjonalt miljø
- Beliggenheten vår gjør at det er en utfordring å få god og stabil arbeidsstokk. Vi har blitt et ganske internasjonalt miljø etter hvert. Vi har fire ansatte fra Polen, en fra Finland og kokken er fra Slovakia.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her