Vineksplosjon i England

Har økt produksjonen med over 30 prosent.

Britene framstiller stadig mer vin. I 2010 ble det produsert i alt fire millioner flasker, én million flere enn året før, skriver vinavisen.dk.
 
Årsaken til veksten er at flere bønder dropper poteter til fordel for vindruer. I løpet av de siste fem årene har arealet som brukes til vinmark økt med 75 prosent til 1320 hektar. I 1984 utgjorde vinmarkene 325 hektar.
 
De fleste vinmarkene leverer råstoff til to av Storbritannias største vinprodusenter, Chapel Down og Nyetimber. Begge har høstet heder og flere medaljer for sine musserende viner. Britiske bobler har til og med slått edle champagner i internasjonale konkurranser.
 
Musserende viner utgjør i dag halvparten av vinen som framstilles i England, og ifølge avisa The Telegraph vil det britiske kongehuset også satse på vin.
 
I vår er det plantet ut over 16 000 vinstokker i Windsor Great Park, 30 km vest for London. Parken eies av kongefamilien, og skal bringe fram Chardonnay-, Pinot Noir- og Pinot Meunier-druer som i 2013 kan bli til den første årgangen kongelig musserende vin.
 
Det er prins Philip og vinbutikkjeden Laithwaites som samarbeider om prosjektet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen