Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Vinexpo 2005

Vinexpo, den ledende internasjonale fagmesse for vin og brennevin, arrangeres 19. til 23. juni i år for 13. gang i Parc des Expositions i Bordeaux (Exhibition Centre i Bordeaux).
Redaksjonen
24 Februar 2005 - 01:00

Nok en gang vil Vinexpo, som allerede har nådd sine salgsmål, presentere nye markedstrender og de nyeste forbrukermønstrene. Besøkende fra hele verden vil også oppdage store nyheter...

Innfrir forventningene
Seks måneder før messen åpner har Vinexpo allerede nådd sine salgsmål med et utstillingsareal på 41.000m². Til denne trettende messen kommer det vin- og brennevinsfirmaer fra nærmere 40 land. Blant verdens ledende aktører innen vin og brennevin som i år vil delta på messen kan følgende nevnes: Vinos de Argentina (Argentina), William Pitters International, Boisset, CVBG Dourthe Kressman, Taittinger, Pol Roger (Frankrike), Racke International (Tyskland), Hatzimichalis (Hellas), Martelozzo SA (Italia), Wente Family Estates, Jackson Wine Estates (USA), KWV International (Sør-Afrika), Osborne International, Marques de Caceres, Miguel Torres, Marques de Riscal (Spania), Lion-Gri (Moldavia), Prochile, Montes (Chile) og mange flere... Se oppdatert liste på www.vinexpo.com. Det kinesiske selskapet Beijing Dragon Seal Wines deltar på Vinexpo for første gang i 2005. Det samme gjør australske De Bortoli Wines, samtidig som Jordan også representeres for første gang med Zumot Distellerie.

Nærmere 45.000 fagfolk fra fler enn 140 land vil være tilstede. Til tross for et turbulent verdensbilde vil Vinexpo fortsette å være møteplassen der hele industrien samles for å drive frem "dynamikken som gir suksess".

Vinexpo organiserer flere store arrangementer
Blant alle begivenheter og arrangementene som planlegges, vil workshops, konferanser og vinsmaking få brorparten av oppmerksomheten rundt de faglige presentasjonene. Debatten omkring vin og helse vil på ny spille en fremtredende rolle med "Savoir Boire Savoir Vivre" symposiet. En egen dag blir satt av til kelneryrket under temaet: "Kelner i det 21. århundre". French Haute Cuisine vil samle de mest berømte franske kokkene fra ulike verdensdeler.

Andre høydepunkter på programmet inkluderer smaking av Bordeaux og Bourgogne Grand Cru-viner, viner fra Alsace, Italia, Spania osv. I tillegg vil Christie's holde sin store vinauksjon, og den kulturelle bevegelsen Slow Food International vil arrangere spesielle smaksworkshops under kommende Vinexpo.

Vinexpo - et observatorium for trender og markeder
To undersøkelser blir fremlagt av Vinexpo i løpet av første kvartal i 2005. Den første, som gjøres i samarbeid med det britiske konsulentfirmaet - IWSR/GDR, vurderer, ved hvert messearrangement, trendene i internasjonale markeder frem mot 2008. Vinexpo følger nøye med i voksende markeder, men overser ikke de store tradisjonelle markedene som for tiden er urolige.

Den andre undersøkelsen, utført av det franske konsulentfirmaet Gatard, omhandler "hvordan vin blir mottatt av "nye" forbrukere" i Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Japan og i USA.

Vinexpos nye ansikt/drakt
* Vinexpo blir styrket ytterligere med en ny avdeling som kalles "Univers & Co by Vinexpo"
Vinexpo har samarbeidet med Vinitech, Internasjonal fagmesse for vin- og brennevinutstyr og teknologi, om å lansere "Univers & Co by Vinexpo", en ny kompletterende avdeling på messen.
Dette nye området er spesielt rettet mot Vinexpo's utstillere og besøkende, og arrangeres i konferansesenteret som ligger i nærheten av "Parc des Expositions" messesenter fra mandag 20. til torsdag 23. juni 2005.

Cirka hundre utstillere vil delta på denne nye avdelingen som opptar 1.500 m² utstillingsareal. Her presenteres, under det vidtspennende temaet "kunsten å leve", drikke- og smakstilbehør samt utstyr.
For første gang på Vinexpo får besøkende se "kunsten å dekke bord" som retter seg spesielt mot servering av vin og brennevin samt servise: glass, dekantere, karafler, spyttebakker, flaskeåpnere, vinkjølere, drinkeblandere osv.
I hjertet av dette nye konseptet kan besøkende i tillegg finne alt relatert til vinkommunikasjon. Forlag, trykkerier, designere og reklamebyråer innen vin og brennevinsbransjen vil også få en spesiell plass. En matebuss vil pendle mellom de to bygningene.

* Ny planløsning
Vinexpo 2005 blir arrangert i nyinnredete lokaler takket være den nybygde Hall 3, en permanent bygning med gulvareal på 12.000m². Denne erstatter den midlertidige gamle hallen. Hall 3 ligger vest for Hall 1 og vil romme 200 utstillere. Disse får optimale forhold, med air-condidion, ingen søyler, vinduer på den ene siden, ti meter takhøyde osv. Den vil også inneholde et 400m² konferanserom som vil bli benyttet til vinsmaking. I tillegg blir det ved siden av Hall 3 bygget en parkeringsplass for utstillere med plass til 2.000 biler.

* Lettere adkomst til messen
I år, for første gang siden starten, vil Vinexpo's matebusser være gratis, noe som letter transporten mellom messesenteret og St. Jean jernbanestasjon, flyplassen, sentrum og de større hotellene. "Traffic ease" plan er et tiltak for å unngå trafikkproblemer rundt messeområdet. Denne fortsetter og utvides i 2005.

Besøk messen på internett: www.vinexpo.com

For ytterligere informasjon om messen, ta kontakt med messens representant i Norge:

Franske Fagmesser/Promosalons
Bjerkebakken 64b - 0757 Oslo
Tlf: 22 50 88 88

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Rekordmye godt: Disse 1090 produktene kan du velge mellom

Marsnyhetene byr på viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

iStock-1268440016.jpg
Ukens drink
Clover Club cocktail

Denne drinkklassikeren kommer du til å slå veldig godt an

Den har nok av både styrke og fruktighet til å være den forstående kvinnedagen verdig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

basismars-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter basis mars 2021

Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen

Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

low_calorie_mud_cake.jpg
Ukens kake
Trøffelkake lettversjonen

Selv en lettutgave kan smake godt - bare prøv denne

Med lettmargarin i stedet for smør, sparer du litt på kaloriene, men ikke på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her