Vinexpo 2009 er fullboket

Den internasjonale fagmessen for vin og sprit, Vinexpo, er nok en gang fullbooket.
Redaksjonen
21 April 2009 - 13:00

Hele 2 400 utstillere fra 45 land vil rigge sine stands på Vinexpo.
 
Italia, Frankrike og Spania, som representerer 52,5 prosent av verdens produksjon og eksport av mer enn 5,6 milliarder flasker vin, er bredt representert på Vinexpo 2009.
 
Øker arealet
Chile og Argentina vil dekke et like stort utstillingsareal som i 2007, mens utstillere fra Mexico, Portugal og Sør-Afrika er på offensiven og øker arealet med henholdsvis 4,4 prosent, 8 prosent og 22 prosent.
 
Utstillingen vil dekke et areal på 90 000 kvadratmeter, inkludert utstillingshallene, hagene, Club du Lac, restaurantene, konferanse- og smakerommene og alle serviceaktiviteter.
 
Prestisje
Club du Lac 2009 innebefatter Baron Philippe de Rothschild, Concha y Toro, Champagne Deutz, Les Grands Chais de France, Lanson International, CVBG Dourthe Kressmann og Champagne Louis Roederer.
 
Disse syv prestisjetunge firmaene representerer en betydelig forretningsmessig innflytelse, med totalt 1,8 milliarder flasker solgt hvert år i flere enn 150 land og en omsetning på 1,66 milliarder euro.
 
Miljøet som disse blir presentert i, som er spesielt designet av Vinexpo, gjenspeiler hva de står for: eleganse, prestisje og innflytelse.
 
120 vinkelnere
I år vil Vinexpo huse generalforsamlingen til International Sommellerie Association (ASI).
 
Flere enn 120 vinkelnere fra hele verden representerer de 44 medlemslandene i ASI. Dato for dette er lørdag 20. juni i konferansesenteret.
 
Vinexpo arrangeres i Bordeaux fra søndag 21. til torsdag 25. juni 2009.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her