Vinexpo 2009 er fullboket

Den internasjonale fagmessen for vin og sprit, Vinexpo, er nok en gang fullbooket.
Redaksjonen
21 April 2009 - 14:00

Hele 2 400 utstillere fra 45 land vil rigge sine stands på Vinexpo.
 
Italia, Frankrike og Spania, som representerer 52,5 prosent av verdens produksjon og eksport av mer enn 5,6 milliarder flasker vin, er bredt representert på Vinexpo 2009.
 
Øker arealet
Chile og Argentina vil dekke et like stort utstillingsareal som i 2007, mens utstillere fra Mexico, Portugal og Sør-Afrika er på offensiven og øker arealet med henholdsvis 4,4 prosent, 8 prosent og 22 prosent.
 
Utstillingen vil dekke et areal på 90 000 kvadratmeter, inkludert utstillingshallene, hagene, Club du Lac, restaurantene, konferanse- og smakerommene og alle serviceaktiviteter.
 
Prestisje
Club du Lac 2009 innebefatter Baron Philippe de Rothschild, Concha y Toro, Champagne Deutz, Les Grands Chais de France, Lanson International, CVBG Dourthe Kressmann og Champagne Louis Roederer.
 
Disse syv prestisjetunge firmaene representerer en betydelig forretningsmessig innflytelse, med totalt 1,8 milliarder flasker solgt hvert år i flere enn 150 land og en omsetning på 1,66 milliarder euro.
 
Miljøet som disse blir presentert i, som er spesielt designet av Vinexpo, gjenspeiler hva de står for: eleganse, prestisje og innflytelse.
 
120 vinkelnere
I år vil Vinexpo huse generalforsamlingen til International Sommellerie Association (ASI).
 
Flere enn 120 vinkelnere fra hele verden representerer de 44 medlemslandene i ASI. Dato for dette er lørdag 20. juni i konferansesenteret.
 
Vinexpo arrangeres i Bordeaux fra søndag 21. til torsdag 25. juni 2009.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her