Vinexpo 2009 er fullboket

Den internasjonale fagmessen for vin og sprit, Vinexpo, er nok en gang fullbooket.
Redaksjonen
21 April 2009 - 13:00

Hele 2 400 utstillere fra 45 land vil rigge sine stands på Vinexpo.
 
Italia, Frankrike og Spania, som representerer 52,5 prosent av verdens produksjon og eksport av mer enn 5,6 milliarder flasker vin, er bredt representert på Vinexpo 2009.
 
Øker arealet
Chile og Argentina vil dekke et like stort utstillingsareal som i 2007, mens utstillere fra Mexico, Portugal og Sør-Afrika er på offensiven og øker arealet med henholdsvis 4,4 prosent, 8 prosent og 22 prosent.
 
Utstillingen vil dekke et areal på 90 000 kvadratmeter, inkludert utstillingshallene, hagene, Club du Lac, restaurantene, konferanse- og smakerommene og alle serviceaktiviteter.
 
Prestisje
Club du Lac 2009 innebefatter Baron Philippe de Rothschild, Concha y Toro, Champagne Deutz, Les Grands Chais de France, Lanson International, CVBG Dourthe Kressmann og Champagne Louis Roederer.
 
Disse syv prestisjetunge firmaene representerer en betydelig forretningsmessig innflytelse, med totalt 1,8 milliarder flasker solgt hvert år i flere enn 150 land og en omsetning på 1,66 milliarder euro.
 
Miljøet som disse blir presentert i, som er spesielt designet av Vinexpo, gjenspeiler hva de står for: eleganse, prestisje og innflytelse.
 
120 vinkelnere
I år vil Vinexpo huse generalforsamlingen til International Sommellerie Association (ASI).
 
Flere enn 120 vinkelnere fra hele verden representerer de 44 medlemslandene i ASI. Dato for dette er lørdag 20. juni i konferansesenteret.
 
Vinexpo arrangeres i Bordeaux fra søndag 21. til torsdag 25. juni 2009.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her