Vinexpo 2009 er fullboket

Den internasjonale fagmessen for vin og sprit, Vinexpo, er nok en gang fullbooket.
Redaksjonen
21 April 2009 - 14:00

Hele 2 400 utstillere fra 45 land vil rigge sine stands på Vinexpo.
 
Italia, Frankrike og Spania, som representerer 52,5 prosent av verdens produksjon og eksport av mer enn 5,6 milliarder flasker vin, er bredt representert på Vinexpo 2009.
 
Øker arealet
Chile og Argentina vil dekke et like stort utstillingsareal som i 2007, mens utstillere fra Mexico, Portugal og Sør-Afrika er på offensiven og øker arealet med henholdsvis 4,4 prosent, 8 prosent og 22 prosent.
 
Utstillingen vil dekke et areal på 90 000 kvadratmeter, inkludert utstillingshallene, hagene, Club du Lac, restaurantene, konferanse- og smakerommene og alle serviceaktiviteter.
 
Prestisje
Club du Lac 2009 innebefatter Baron Philippe de Rothschild, Concha y Toro, Champagne Deutz, Les Grands Chais de France, Lanson International, CVBG Dourthe Kressmann og Champagne Louis Roederer.
 
Disse syv prestisjetunge firmaene representerer en betydelig forretningsmessig innflytelse, med totalt 1,8 milliarder flasker solgt hvert år i flere enn 150 land og en omsetning på 1,66 milliarder euro.
 
Miljøet som disse blir presentert i, som er spesielt designet av Vinexpo, gjenspeiler hva de står for: eleganse, prestisje og innflytelse.
 
120 vinkelnere
I år vil Vinexpo huse generalforsamlingen til International Sommellerie Association (ASI).
 
Flere enn 120 vinkelnere fra hele verden representerer de 44 medlemslandene i ASI. Dato for dette er lørdag 20. juni i konferansesenteret.
 
Vinexpo arrangeres i Bordeaux fra søndag 21. til torsdag 25. juni 2009.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her