Vinfagutdanning på heltid

Norsk Vinfagskole starter opp i august 2010 og blir den første heltids vinfagutdanningen i landet.
Redaksjonen
12 Mai 2010 - 17:00

I tillegg blir skolen den første vinutdanningen som tilbyr nettstudier og en diplomenhet med praksis på egen vingård. Studentene får en solid teoretisk og praktisk opplæring innen vin og brennevin.

- Det er blitt en betraktelig større interesse for vin i Norge de siste ti årene, noe som gjør at det stilles høyere krav til faglig kunnskap i både hotell- og restaurantbransjen, innen import, salg og produksjon av vin og brennevin. Vi så behovet for en fagutdanning på heltid, og har fått med oss de beste fagressursene, forteller Vinfagskolens leder og grunnlegger, Robert Jørgensen.

Fyller et behov
Robert Jørgensen har lang erfaring innen utdanning. Han startet Norsk Lydskole for 26 år siden, og ledet senere utviklingen av Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS) med 10  forskjellige studier.  Han har i tillegg fått med seg noen av Norges beste spesialister på området.

Målgruppen denne gangen er alle som skal arbeide innenfor produksjon, import eller salg av vin og brennevin, samt de med fagbrev som kokk eller servitør eller tilsvarende yrkeserfaring. Sistnevnte kan, i tillegg til Fagutdanningen, gjennomføre eksamen som vinkelner/sommelier. Bestått eksamen gir Norsk Vinfagskoles Diplom som Vinkelner/Sommelier, som kvalifiserer til medlemskap i Norsk Vinkelnerforening.

Norsk Vinfagskole tilbyr en fagutdanning rettet mot det norske markedet. Skolen dekker et bredt spekter av områder. - Dette blir en komplett fagutdanning i vin- og brennevinsfaget, sier Jørgensen.

Fagutdanningen kan tas som heltidsstudium over et semester eller som nettstudium med fire samlinger over ett eller to semestre.  - Skolen har fått god mottakelse i bransjen. Vi fyller helt klart et behov der ute, avslutter Robert Jørgensen.

Muligheter for praksis
Utdanningen er både praktisk og teoretisk. Den praktiske biten på heltidsstudiet innebærer smaking av mer enn 500 ulike viner, øl og brennevin. Ved nettstudiet er smakingen noe redusert i antall, men kan gjennomgås grundigere og repeteres av den enkelte. Smakingene gjennomføres da som guidede smakinger på nett og på samlingene. Gjennom en kombinasjon av åpen- og blindsmakinger, tilegner studentene seg evnen til å vurdere kvalitet, kjenne druesammensetning, opprinnelse og produksjonsmetode.

Etter gjennomført og bestått Fagutdanning, er det mulig å søke seg videre på diplomstudiet i vinproduksjon, som omfatter praksis som Winemaker Trainee på skolens vingård i Sør-Afrika. Dette kombineres med en 4 ukers semesteroppgave, samt en teoretisk fordypningsenhet innen vitikultur og vinproduksjon (ønologi).

Fagutdanningen koster 49.000 kroner. Diplomenheten koster 29.000 kr, i tillegg til flyreisen til Sør-Afrika.

Les mer her: http://vinfagskolen.no

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her