OgsÄ i Är presenteres det et meget rikholdig program bÄde i teltet og hos byens restauranter for den som vil ha den optimale kombinasjonen.
Mandag: Teatersport med Rogaland Teater (Espen Hana, Hans Petter JĂžrgensen, Marianne Holter og JĂžrgen Tjemsland). Temaet er VIN.
Tirsdag: Morten MĂžlster & Co. skal spille, en slags vinimprovisasjon.
Onsdag: Konkurranse om hvem som er Stavangers beste vinkelner.
Torsdag: Hvem av disse vil vise seg til Ä vÊre "best" innen vin: Dag Schreiner, Erik Thorstvedt, PÄl Kvammen, Reidar Heljesen, Toni Gundersen eller Brit SynnÞve Johansen? Konferansier: Hans Petter JÞrgensen
Fredag: Finnes det humor i vinbransjen?
LÞrdag: Christianssand String Swing Ensemble spiller til lunch... og fortsetter utover kvelden. Det blir ogsÄ kÄring av Ärets Stavanger-VinFest-folkevin.
Onsdag og torsdag: Det er en stor glede Ä Þnske velkommen til to av vÄre favoritter : Calle Feght og Heidi Bjerkan fra Credo i Trondheim.
Fredag og lĂžrdag kommer Stian Floer fra den mye omtalte Oslo-restauranten Mink. CaÂŽ de Vin stiller med sine beste italienske viner.
I baren pÄ Italia vil du treffe matskribenten fra bladet Appetitt og Stavanger-venn Hans Petter Uleberg. Hans Petter serverer spennende italienske spesialiteter.
Nattcafé pÄ Café Italia hver kveld fra kl 11.00
Piero Coppo fra Piemonte stiller med vinene pÄ mandag. Han lager noen av de beste Barbera dŽAsti-viner som finnes.
Best Buys International stÄr for vinene pÄ tirsdag. Det blir en presentasjon av kveldens viner av Jan Helge Didriksen.
Onsdag og torsdag fÄr Craigs KjÞkken besÞk av en surprise-gjestekokk. Samtidig kommer Christopher Cannan fra Europvin. Han skal presentere noen av VinFestŽens mest spennende viner.
PÄ fredag og lÞrdag kommer den nye kjÞkkensjefen pÄ Feinschmecker i Oslo, Ove Jakobsen. Craigs fÄr ogsÄ besÞk av Alvaro Van Zeller fra Minho, Portugal. Hr. van Zeller og hans far Fernando stÄr bak prestisjevinen Solar das Bouças.
Fernando van Zeller var i mange Är winemaker til det berÞmte portvinshuset Quinta do Noval.
Enfant terrible Marco Pierre WhiteŽs The Oak Room er kÄret til Londons beste restaurant i seks Är. Det er Mr. White som stÄr bak maten som Chris Staynes skal servere.
J.M. Brocard og Clotille Davenne (kjellermester) kommer. Denne klassiske Chablis-produsenten vil presentere hele sin portefĂžlje, fra Sauvignon St. Bris til Grand Cru Chablis.Â
Alberto Zenato`s beskjedne mÄlsetning er Ä overgÄ seg selv hver gang han lager vin. Til Stavanger kommer Alberto for Ä fortelle om omrÄdets over to tusen Är med vinhistorie og tradisjon, og hvordan dette viser seg i vinene av i dag. Her vil man smake alt fra Valpolicella til topp Amarone.
Deinhard fra Mosel-Saar-Ruwer vil ta med alt det beste for Ă„ vise hva Tyskland stĂ„r for. Her Ă„pner det seg for meget utfordrende mat- og vinkombinasjoner, samt ny lĂŠrdom.Â
Antinori har produsert vin siden 1300-tallet. Denne gang vil yngste generasjon vinmaker komme til N.B. SÞrensen. Alessia Antinori er bare 26 Är gammel, men utdannet vinmaker fra universitetet i Milano. Hun vil gjennom vinene sine forklare Antinori-filosofien, fra enkle bordviner til Super Toscanere.
Fetzer tar med alt de har, og det sier ikke lite. Full presentasjon av Fetzers viner i samspill med vÄrt gode kjÞkken. Dette blir vin- og matkombinasjoner i toppklasse.