Vinfest i Stavanger

Vårens første festival er snart i gang. Og det er ikke hvilken som helst festival vi snakker om. Stavanger VinFest 2000 starter mandag den 20 og varer hele uken med en mengde mat og drikkearrangementer med gjestekokker fra fjern og nær.
Redaksjonen
15 Mars 2000 - 21:42

Stavanger VinFest blir en årlig vår-festival. I år får Stavanger besøk av noen av Norges fremste kokker, en del vinprodusenter, og andre vinkyndige. I tillegg skal det holdes kurs, smakinger og mye mer.

Gjestekokker vil være hele uken på Craigs Kjøkken og Café Italia. Stig Juelsen fra N.B. Sørensen kommer på mandag, og i løpet av uken kommer Rune Pal fra Klosteret i Oslo, Trond Moi fra Bølgen & Moi, Tore Namstad fra Bollywood i Oslo, Jos Kørner fra Gamle Raadhus og fra restaurant Credo i Trondheim kommer Calle Fegth og hans kjøkkensjef Heidi Bjerkan.

Det blir fransk uke på Jan´s Mat & Vin Hus med besøk av Jean Gaute Christiansen, som driver egen restaurant i Paris, og Stephan Hotlet konditor hos 2-stjerners restaurant Michel Rostang. Kjetil Skaret og André Velickovic, nye medeiere og drivere på Jan´s ser frem til en spennende uke med mye god fransk mat.

På N.B. Sørensen vil Stig Drageide (Timbuktu) og Kjell Arne Johnsæter (Acqua bar og restaurant) vise sine kunstner. Restaurantsjef Sølvi Helen Devig sammen med en annen vinperson anbefaler viner som passer til.

I første etasje på Sørensen blir det østers og Champagne, med et stort utvalg av både østers, og musserende vin. Kjøkkensjef Stig Juelsen og daglig leder Aslak Dalehaug vil stå for dype forklaringer.

Det blir besøk av italienske, franske og (helt sant!) svenske vinprodusenter under VinFesten, og det blir en stor Italia-aften på Café Italia.

Fredag 24. mars skal Nils Nærland fra Nærbø, Geir Sviland fra Best Buys International, Tore Bruland, vinspaltist i Rogalands Avis og Craig Whitson holde Norges første VinSirkus, en kveld der alle som er interessert i vin (unntatt vinsnobber) kan lære mer om vin, smake vin og spørre om hva som helst om vin: Ingen spørsmål er for dumme!

SLOW FOOD
Slow Food International skal være til stede under Stavanger VinFest 2000. Hans Petter Uleberg er "skapkokk", tekstforfatter og arrangementsansvarlig i Slow Food Norge/Oslo. Han og kjøkkensjefen/eieren på restaurant Baltazar i Oslo, Arne Bertelsen, skal lage mat på Café Italia på fredag. De skal lage "rimelig kompromissløs italiensk mat uten veldig mye fiksfakseri".

På dagen blir det en pressekonferanse i forbindelse med lanseringen av Stavanger-avdelingen for Slow Food International.
 

Program Stavanger Vinfest 20.03.00 ­ 25.03.00

Mandag 20. Mars
Italiensk mat og vin

Gjestekokk: Stig Juelsen (N.B.Sørensen)
Vinprodusent: Terrabianca, Toscana
Roberto Guldener presenterer vinene.
Sted: Café Italia.

Blå Mandag
Sted: Blå mat og blå tenner på Craigs Kjøkken / Blå Bar
Rustikk Middelhavsmat

Gjestekokk: Stig Drageide fra Timbuktu
Vin: Sølvi Helen Devig og en annen vinperson
Sted: N.B.Sørensen 2.etg.

Fransk uke
Gjestekokker: Jean Gaute Christiansen og Stephan Hotlet
Sted: Jans mat og vinhus

Vincafé: Café Italia fra kl 23.00

Tirsdag 21. Mars

Kloster i Provence
Gjestekokk: Rune Pal fra Klosteret i Oslo
Vinprodusent: Domaine Rabiega, svensk/fransk vin fra Provence
Presenteres av winemaker Lars Thorstensen
Sted: Craigs Kjøkken

Vinkurs
Påmelding på tlf 51 85 92 90 eller på Café Italia.
Sted: Café Italia kl. 19.00

Gul & Blå

Sted: Blå Bar

Rustikk Middelhavsmat
Gjestekokk: Stig Drageide fra Timbuktu
Vin: Sølvi Helen Devig og en annen person
Sted: N.B.Sørensen 2.etg.

Østers og Š.
Ved: Stig Juelsen og Aslak Dalehaug
Sted: N.B.Sørensen 1.etg.

Fransk uke
Gjestekokker: Jean Gaute Christiansen og Stephan Hotlet
Sted: Jans mat og vinhus

Vincafé: Café Italia fra kl 23.00

Onsdag 22. Mars

Planet Bollywood
Gjestekokk: Tore Namstad fra Bollywood Bar & Dancing i Oslo
Vin: Craig Whitson, Just A Guy, U.F.
Sted: Craigs Kjøkken

Italiensk helaften, mat og vin
Kokk: Ruth Marie Rødland
Vin: Kristian Kristiansen
Sted: Café Italia

Rustikk Middelhavsmat
Gjestekokk: Stig Drageide fra Timbuktu
Vin: Sølvi Helen Devig og en annen person
Sted: N.B.Sørensen 2.etg.

Rød, Hvit & Blå
Sted: Blå Bar

Østers og Š.
Ved: Stig Juelsen og Aslak Dalehaug
Sted: N.B.Sørensen 1.etg.

Fransk uke
Gjestekokker: Jean Gaute Christiansen og Stephan Hotlet
Sted: Jans mat og vinhus

Vincafé: Café Italia fra kl 23.00

Torsdag 23. Mars

Trond Moi inntar Craigs Kjøkken
Gjestekokk: Trond Moi, mesterkokk
Vin: Craig Whitson, pizzakokk
Sted: Craigs Kjøkken

Bollywood lunsj på Italia
Gjestekokk: Tore Namstad fra Bollywood i Oslo
Sted: Cafe Italia fra kl 12.00

Mat som på Acqua
Gjestekokk: Kjell Arne Johnsæter
Vin: Sølvi Helen Devig og en annen vinperson
Sted: N.B.Sørensen 2.etg.

Østers og Š.

Ved: Stig Juelsen og Aslak Dalehaug
Sted: N.B.Sørensen 1.etg.

Da Blues
Sted: Blå Bar

Hummer & Salami
Kokke-happening: Nesten-alle kokker og vinfolk stiller opp. Albert Idsøe skal grille og alle skal koke på kaien.
Sted: Fiskehallene kl 16.00-19.00

Fransk uke
Gjestekokker: Jean Gaute Christiansen og Stephan Hotlet
Sted: Jans mat og vinhus

Vincafé: Café Italia fra kl 23.00

Fredag 24. Mars

Credo på Craigs
Gjestekokk: Calle Fegth og Heidi Bjerkan fra Credo i Tronheim
Tema: Aparte-hvitviner-og-mat-som-skal-til
Spesiell gjest: Patricia fra stjerne-Cognac-produsenten Ragnaud-Sabourin
Sted: Craigs Kjøkken

VinSirkus
Et panel bestående av vinpersonligheter som Nils Nærland fra Nærbø, Geir Sviland fra Best Buys International, Tore Bruland fra Rogalands Avis og Craig Whitson fra landet inviterer til en kveld hvor ingen spørsmål om vin er for dumme. Sted: Breivei kl 20.00

Slow Food
Slow food International presenteres av Hans Petter Uleberg.
Også pressekonferanse i forbindelse med lanseringen av Stavanger avdelingen til Slow Food International. Tema: "Rimelig kompromissløs italiensk mat"
Gjestekokk: Hans Petter & Arne Bertelsen fra Baltazar i Oslo
Sted: Café Italia

My teeth are blue from loving you
Sted: Blå Bar

Mat som på Acqua
Gjestekokk: Kjell Arne Johnsæter, I tillegg: en liten kjøkkenmedarbeider
Vin: Restaurantsjef Sølvi Helen Devig
Sted: N.B.Sørensen 2.etg.

Østers og Š.
Ved: Stig Juelsen og Aslak Dalehaug
Sted: N.B.Sørensen 1.etg.

Fransk uke
Gjestekokker: Jean Gaute Christiansen og Stephan Hotlet
Sted: Jans mat og vinhus

Vincafé: Café Italia fra kl 23.00

Lørdag 25. Mars

Rundt Kørner
Gjestekokk: Jos Kørner fra Gamle Raadhus i Oslo
Vintema: Craig skal gjøre sitt beste
Sted: Craigs Kjøkken

Blå Tenner: En hyllest til Rhône
Sted: Blå Bar

Mat som på Acqua
Gjestekokk: Kjell Arne Johnsæter, I tillegg: en liten kjøkkenmedarbeider
Vin: Restaurantsjef Sølvi Helen Devig
Sted: N.B.Sørensen 2.etg.
 
Østers og Š.
Ved: Stig Juelsen og Aslak Dalehaug
Sted: N.B.Sørensen 1.etg.

Kjøttkurs med Albert Idsøe Jr.
Kursholdere: Albert Jr. og Sven Erik Hilsen
Sted: Gastronomisk Institutt
 
Fransk uke
Gjestekokker: Jean Gaute Christiansen og Stephan Hotlet
Sted: Jans mat og vinhus

Something About Heroes
Konsert med Maj-Britt Kramer, Marie Bergman, Andy Sheppard, Benita Haastrup og Jens Skou Olsen.
Sted: Breivei kl 21.00
Arrangør: Stavanger JazzForum

Vincafé: Café Italia fra kl 23.00

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her