Vinho Verde satser i Norge

Nordmenn drikker hvitvin som aldri før, noe som har fått internasjonal oppmerksomhet. Nå satser den portugisiske vinregionen Vinho Verde i Norge.

Målet er å kapre større andeler av det stadig voksende hvitvinmarkedet. For å få til dette har regionen fått støtte av EU-kommisjonen.

Sterk økning
Hvitvinssalget i Norge økte med 9 prosent i 2006 sammenliknet med året før, viser tall fra Vinmonopolet. Økningen er så betydelig at hvitvinsprodusenter rundt i verden nå har fått øynene opp for vintørste nordmenn.

Får støtte
Satsingen medfører flere aktiviteter. Blant annet blir det en eksklusiv Vinho Verde-vinmesse på Grand Hotel i Oslo 7. juni.
Potensiale
På tross av økningen i hvitvinskonsumet her hjemme, tror nemlig de portugisiske vinprodusentene at toppen langt fra er nådd.

- De nordiske markedene, og da spesielt det norske, har et stort vekstpotensial for vinkonsum. Vi tror markedet er langt fra å ha nådd et metningspunkt, sier Carla Cunha, markedsdirektør for Comissão de Viticultura da Região dos Vinhos Verdes.

Portugal øker
Vinho Verde-regionen har hovedvekt på hvitvinsproduksjon. I 2006 solgte Vinmonopolet totalt 174 000 liter hvitvin fra Portugal, som var en vekst på 55 prosent fra 2005 (112 000 liter).

- Med dette prosjektet håper vi å øke nordmenns oppmerksomhet for hva portugisiske viner kan tilby, sier Carla Cunha.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen