Vinkurs i Oslo 8. november - Lær deg druesortene med Toralf Bølgen

Toralf Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker. Denne kvelden vil han gi deg kunnskap om de vanligste røde druesortene.

Dette er kurset for deg som ønsker å lære litt mer om druenes egenart eller deg som har vært på et av våre kurs der Bølgen lærer deg å smake vin og som nå ønsker å gå videre i vinens spennende verden.

Toralf Bølgen skal denne kvelden ta for seg de klassiske røde druer og deres opprinnelse, egenart og karakteristikk.
De klassiske røde druene er:
w Cabernet Sauvignon
w Syrah
w Merlot
w Sangiovese
w Tempranillo
w Nebbiolo
w Pinot Noir

Bølgen er uten tvil en av Norges ledende vineksperter. Han er innehaver av restaurantene Bølgen & Moi som du finner flere steder i Norge (samt i USA), tidligere Norgesmester i Vinkelner og har gitt ut den prisbelønnede boka Historien om Cognac, Calvados og Armagnac . Han er også utnevnt til assisterende kjellermester hos Bache Gabrielsen, ved deltagelse i sammensetningen av hans egne cognacer: Cuvée Anna, Cuvée Maria og Cuvée Solène .

Av andre bøker kan nevnes kokeboken Mat og Vin , Bølgens Vin - for deg som vil nyte vin og lære grunnleggende kunnskap om vin , anrettet på en ukomplisert og samtidig engasjerende måte, samt boken Champagne - Diva og Dronning .

Ny bok
I disse dager er han aktuell med boken FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="100"> 100 viner og vinopplevelser (klikk for å lese mer om boka, eller se helt nederst i denne artikkelen). Boken tar for seg et utvalg anerkjente viner i ulike prisklasser og vinhistorier.

Du får i etterkant av kurset mulighet til å kjøpe signerte utgaver av hans bøker.

Smakingen er nå avholdt.

Tid: 8. november 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Her kan du laste ned PowerPoint-presentasjonen som ble benyttet under smakingen  (høyreklikk for å lagre dokumentet)

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 081104 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 04.11.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Motta e-post om nye kurs hos Apéritif
Dersom du er interessert i å motta e-post når nye kurs legges ut på våre nettsider kan du fylle ut dette påmeldingsskjemaet:
 

Ja, jeg vil ha melding om nye kurs pr. e-post

Navn: 

E-post: 

100 viner og vinopplevelser
Hyllene på Polet er fulle av vin fra hele verden. Noen dyre, andre rimeligere. Men hvordan velger du blant dette mangfoldet? 100 viner og vinopplevelser av Toralf Bølgen er guiden som er skreddersydd for dette formålet. De 100 valgene omfatter god rødvin, hvitvin, dessertvin, champagne og musserende vin i alle prisklasser. Litt cognac, armagnac, akevitt, likør og sherry og er det også blitt plass til. Toralf Bølgen hjelper deg dessuten å plukke ut vin til mat. Alle flaskene kan skaffes gjennom Vinmonopolet.

Kommende kurs

Til toppen