Matkurs og vinkurs

Vinmesse 23. august i Oslo

Vinmesse: En helt spesiell dag du sent vil glemme med det beste fra Côtes du Rhône

Vinmesse: En helt spesiell dag du sent vil glemme med det beste fra Côtes du Rhône

Det blir en herlig og smakfull ettermiddag på Lekter'n. Nyt sjøbrisen fra Oslofjorden mens du smaker noen av de aller beste vinene fra Côtes du Rhône
24 Juni 2021 - 13:30

Viner fra Côtes du Rhône kan variere fra de lekre elegante syrah-tunge vinene til de mer krydderfulle komplekse vinene gjort på blanding av Syrah, Grenache, Mourvedre. Og dette er bare noen av druene som skinner i denne AOC-en. Vinmarkene under Côtes du Rhône-betegnelsen har eierskap i 171 kommuner med rike og varierte terroirs. Og det er dette mangfoldet vi ønsker at du skal få oppleve.

Et bilde av en vinåker med et tre i forgrunnen


Denne augustdagen får du smake deg gjennom svært så lekre viner fra Côtes du Rhône. Her snakker vi viner fra hele 18 produsenter:

Pierre Amadieu
Jean-Luc Colombo
Gabriel Meffre
Cellier des Dauphins
Foncalieu
André Brunel
Camille Cayran
Brunel Père et fils
Château la Nerthe
Ogier
SAS Rhône Rive Gauche
Le Plan des Moines
M. Chapoutier
Château Malijay
Domaine des Escaravailles
Remi Pouizin
Alain Jaume
Vidal-Fleury

Arrangementet vil være en åpen smaking med en rekke utstillere der du selv kan velge hva du ønsker å smake. Det vil også være et hjørne med VR-briller slik at du virtuelt kan «besøke» Côtes du Rhône. Du får utdelt en smakebok der du kan skrive egne notater.

iStock-607499898-korr.jpg [139.94 KB]

AOC Côtes du Rhône i samarbeid med Apéritif inviterer deg til en kveld med vinøse inntrykk. Gå ikke glipp av denne muligheten til å smake lekre viner fra Côtes du Rhône - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en smakfull og hyggelig vinopplevelse!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her