Matkurs og vinkurs

Vinmesse 23. august i Oslo

Vinmesse: En helt spesiell dag du sent vil glemme med det beste fra Côtes du Rhône

Vinmesse: En helt spesiell dag du sent vil glemme med det beste fra Côtes du Rhône

Det blir en herlig og smakfull ettermiddag på Lekter'n. Nyt sjøbrisen fra Oslofjorden mens du smaker noen av de aller beste vinene fra Côtes du Rhône
24 Juni 2021 - 13:30

Viner fra Côtes du Rhône kan variere fra de lekre elegante syrah-tunge vinene til de mer krydderfulle komplekse vinene gjort på blanding av Syrah, Grenache, Mourvedre. Og dette er bare noen av druene som skinner i denne AOC-en. Vinmarkene under Côtes du Rhône-betegnelsen har eierskap i 171 kommuner med rike og varierte terroirs. Og det er dette mangfoldet vi ønsker at du skal få oppleve.

Et bilde av en vinåker med et tre i forgrunnen


Denne augustdagen får du smake deg gjennom svært så lekre viner fra Côtes du Rhône. Her snakker vi viner fra hele 18 produsenter:

Pierre Amadieu
Jean-Luc Colombo
Gabriel Meffre
Cellier des Dauphins
Foncalieu
André Brunel
Camille Cayran
Brunel Père et fils
Château la Nerthe
Ogier
SAS Rhône Rive Gauche
Le Plan des Moines
M. Chapoutier
Château Malijay
Domaine des Escaravailles
Remi Pouizin
Alain Jaume
Vidal-Fleury

Arrangementet vil være en åpen smaking med en rekke utstillere der du selv kan velge hva du ønsker å smake. Det vil også være et hjørne med VR-briller slik at du virtuelt kan «besøke» Côtes du Rhône. Du får utdelt en smakebok der du kan skrive egne notater.

iStock-607499898-korr.jpg [139.94 KB]

AOC Côtes du Rhône i samarbeid med Apéritif inviterer deg til en kveld med vinøse inntrykk. Gå ikke glipp av denne muligheten til å smake lekre viner fra Côtes du Rhône - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en smakfull og hyggelig vinopplevelse!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her