Vinmonopolet suspenderer samarbeidet med Ekjord

Vinmonopolet har besluttet å suspendere samarbeidet med vinimportøren Ekjord as inntil pågående sak er tilstrekkelig belyst.

Suspensjonen innebærer at Ekjord as ikke har anledning til å kontakte ansatte i Vinmonopolets butikker. I Vinmonopolets administrasjon kan Ekjord kun kontakte de personer Vinmonopolet utpeker i forbindelse med den pågående granskningen. Bakgrunnen er at det er fremmet påstander om at Ekjord har drevet uønsket påvirkning av Vinmonopolets ansatte. Vinmonopolet tar påstandene alvorlig, og er i gang med å granske saken. Suspensjonen varer så lenge granskingen pågår.
 
Grunnlaget for saken, er påstander fremmet i en stevning mot Ekjord as av en tidligere ansatt i selskapet. Vinmonopolets ledelse har i dag gjennomført samtaler med alle de 10 ansatte som nevnes i stevningen. Vinmonopolet og de ansatte er enige om at alle 10 fritas for arbeidsplikt mens granskingen pågår. Samtalene med de 10 ansatte har ikke brakt flere ansatte inn i saken. Granskningen vil også søke å finne svar på om det finnes ytterligere kritikkverdige forhold
 
Vinmonopolet har besluttet å innstille all deltagelse i alle vinimportørers markedsaktiviteter i granskningsperioden.
 
Hele Vinmonopolets ledelse har gitt saken høyeste prioritet, og har siden saken ble kjent for Vinmonopolet 19. januar klokken 16.00 arbeidet intenst for å få frem alle fakta i saken. Vinmonopolet vil bruke helgen til å innhente ytterligere informasjon, og kommer tilbake med mer informasjon om granskningen mandag 24. januar.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen