Vinn tidenes matopplevelse

Vinn tidenes matopplevelse

Send oss et bilde av din beste lokale matrett, og du kan vinne en helikoptertur til Geilo og et matkurs sammen med mesterkokk Terje Ness.
Jan H. Amundsen
10 September 2014 - 13:04

Hovedpremien er det altså virkelig høyde over. Sammen med tre av dine venner blir du fraktet i helikopter fra Oslo til Geilo. Len deg tilbake og nyt den storslåtte utsikten fra luften.

En drømmedag for den matglade

Dere lander på Vestlia Resort på Geilo og ferden går videre til Norsk Matglede, en av Norges mest kjente matfestivaler med fokus på lokale råvarer og kortreist mat.

Her blir dere møtt av mesterkokk Terje Ness som tar dere med på en minnerik matsafari. Dere tar med dere utvalgte råvarer og kjører kanefart opp til foten av Hallingskarvet. Her står en utendørs pop up-restaurant og et mobilt kjøkken klart til disposisjon.

Sammen med ditt følge får du delta på et spennende matkurs i regi av Terje Ness og sammen skal dere lage en deilig treretters middag, basert på din vinnerrett. Dagen avsluttes med helikoptertur tilbake til Oslo i høstskumringen.

Konkurransen er et samarbeid mellom Apéritif og Electrolux.

Slik deltar du

Har du laget en lokal matrett du er stolt av? Vis oss et bilde av retten ved å bruke hashtagen #minlokalefavoritt på Instagram. Beskriv kort hvilken rett du har laget, og hvilke lokale ingredienser/råvarer du har brukt. Både forretter, hovedretter og desserter blir vurdert i konkurransen.

De to bidragene som blir likt flest ganger på Instagram går direkte videre til finalen og er sikret flotte premier fra Electrolux.

 

Viktige datoer

Konkurransebidrag kan sendes inn frem til søndag 14. september. Under finner du noen viktige datoer du som deltaker bør merke deg gjennom konkurransen:

15. september: 30 delfinalister plukkes ut og kontaktes.

16. september: Delfinalistene blir kontaktet for videre veiledning.

22. september: Ti finalister plukkes ut, som alle er garantert flotte premier fra Electrolux.

24. september: Vinneren kåres.

4. oktober: Vinneren opplever sin drømmedag med tre av sine utvalgte venner. Vinneren kontaktes for å avtale tid og sted for oppmøte.

Hvordan kåres vinneren?

En proff fagjury med Apéritif-redaktør Aase E. Jacobsen som juryleder, plukker ut de beste bildene som går videre til en delfinale. I delfinalen må hver av finalistene levere oppskriften for sin rett og man får mulighet til å raffinere retten ytterligere. Det er den samme fagjuryen som kårer de 10 finalistene og vinneren av konkurransen.

Følg konkurransen på Facebook

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her