Vinn tidenes matopplevelse

Vinn tidenes matopplevelse

Send oss et bilde av din beste lokale matrett, og du kan vinne en helikoptertur til Geilo og et matkurs sammen med mesterkokk Terje Ness.
Jan H. Amundsen
10 September 2014 - 14:04

Hovedpremien er det altså virkelig høyde over. Sammen med tre av dine venner blir du fraktet i helikopter fra Oslo til Geilo. Len deg tilbake og nyt den storslåtte utsikten fra luften.

En drømmedag for den matglade

Dere lander på Vestlia Resort på Geilo og ferden går videre til Norsk Matglede, en av Norges mest kjente matfestivaler med fokus på lokale råvarer og kortreist mat.

Her blir dere møtt av mesterkokk Terje Ness som tar dere med på en minnerik matsafari. Dere tar med dere utvalgte råvarer og kjører kanefart opp til foten av Hallingskarvet. Her står en utendørs pop up-restaurant og et mobilt kjøkken klart til disposisjon.

Sammen med ditt følge får du delta på et spennende matkurs i regi av Terje Ness og sammen skal dere lage en deilig treretters middag, basert på din vinnerrett. Dagen avsluttes med helikoptertur tilbake til Oslo i høstskumringen.

Konkurransen er et samarbeid mellom Apéritif og Electrolux.

Slik deltar du

Har du laget en lokal matrett du er stolt av? Vis oss et bilde av retten ved å bruke hashtagen #minlokalefavoritt på Instagram. Beskriv kort hvilken rett du har laget, og hvilke lokale ingredienser/råvarer du har brukt. Både forretter, hovedretter og desserter blir vurdert i konkurransen.

De to bidragene som blir likt flest ganger på Instagram går direkte videre til finalen og er sikret flotte premier fra Electrolux.

 

Viktige datoer

Konkurransebidrag kan sendes inn frem til søndag 14. september. Under finner du noen viktige datoer du som deltaker bør merke deg gjennom konkurransen:

15. september: 30 delfinalister plukkes ut og kontaktes.

16. september: Delfinalistene blir kontaktet for videre veiledning.

22. september: Ti finalister plukkes ut, som alle er garantert flotte premier fra Electrolux.

24. september: Vinneren kåres.

4. oktober: Vinneren opplever sin drømmedag med tre av sine utvalgte venner. Vinneren kontaktes for å avtale tid og sted for oppmøte.

Hvordan kåres vinneren?

En proff fagjury med Apéritif-redaktør Aase E. Jacobsen som juryleder, plukker ut de beste bildene som går videre til en delfinale. I delfinalen må hver av finalistene levere oppskriften for sin rett og man får mulighet til å raffinere retten ytterligere. Det er den samme fagjuryen som kårer de 10 finalistene og vinneren av konkurransen.

Følg konkurransen på Facebook

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her