Vinordia overtar Odfjell-viner i Norden

I dag blir Arcus-selskapet Vinordia hovedsamarbeidspartner for "norsk-chilenske" Odfjell Vineyards i Norge, Sverige og Finland. Vinordia overtar ansvaret for import, salg og markedsføring av Odfjell Vinyards største vinmerker. Odfjell Vineyards er den ber
Redaksjonen
13 April 2004 - 02:00

Avtalen gjelder vinseriene Armador, Orzada og Aliara, alle navn hentet fra maritim spansk. I juli kommer siste årgang av Armador Carmenere og Orzada Carignan, som da vil bli lagt til porteføljen.

- Vi er veldig glad for å ha fått til denne samarbeidsavtalen. Vinordia har meget sterk kompetanse innen vin, i tillegg til at det har sterke posisjoner mot både Vinmonopolet og hoteller og restauranter. At man kan finne noen av Europas største vinprodusenter i Vinordias portefølje, er et kvalitetsstempel i seg selv. Dette gjør at vi har stor tro på at Vinordia kan ta Odfjell-vinene et skritt videre i det norske markedet, sier Laurence Odfjell, prosjektansvarlig for Odfjell Vineyards.

- Vinene fra Odfjell vil bli et veldig godt tilskudd til Vinordias portefølje. Helt siden starten i 1998 har Odfjell levert viner av høy kvalitet, noen blant annet det ledende vintidsskriftet i USA, Wine Spectator stadig konkluderer med. I tillegg er det noe spesielt med at det er en norsk vingård som produserer så god kvalitetsvin. Vi gleder oss til å ta fatt på jobben, sier Astrid Moe Eikrem, daglig leder i Vinordia AS.

Dan Odfjell Sr. kom i 1982 over et stykke land i den kjente Maipo Valley i hjertet av Chiles vindistrikt. De første årene var han fruktprodusent, men etter hvert forsto han at landet var langt mer egnet for vinproduksjon. Og i 1998 ble de første flaskene av Odfjell vin tappet. I dag selges Odfjellviner over hele verden.

Vinordia er et heleiet datterselskap av Arcus AS.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

På tide å rydde i kjøleskapet? Lag denne paien med kylling, ost og bacon
Dagens rett

På tide å rydde i kjøleskapet? Lag denne paien med kylling, ost og bacon

En velsmakende pai settes alltid pris på, særlig når den lages av rester. Og blir det rester, smaker den like godt dagen etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her