Vinseminar i Oslo 5. september - Smak mange spennende viner fra Loiredalen

Hold allerede nå av den 5. september. Da kommer nemlig eksportsjef Laurent Onillon fra Domaine Langlois-Chateau i Loire på besøk til Oslo og Apéritif. Hele åtte viner av både rød, rosa og hvit samt sprudlende karakter er hva du får servert i glassene denn
Redaksjonen
16 August 2002 - 12:00

Nå har du virkelig muligheten til å få med deg en unik smaking der kun én av vinene du får servert er tilgjengelig gjennom Vinmonopolet.

Langlois-Chateau ble grunnlagt så tidlig som i 1885 av Edouard Langlois og Jeanne Chateau. I dag eies huset av fjerde generasjon Langlois-Chateau samt champagne-huset Bollinger. Champagneprodusenten er inne i bildet fordi Langlois-Chateau frem til for to tiår siden hadde skaffet seg et godt renommé for sine musserende viner. Loire-dalen er nemlig en viktig leverandør av boblevann til det franske markedet som har en nærmest uuttømmelig tørst etter slik drikke. Langlois-Chateau favoriserer dessuten naturlige fremstillingsmetoder med respekt for omgivelsene og oppfyller miljøkravene til Terra Vitis-merket.

Siden 1979 har Langlois-Chateau utviklet porteføljen, og produserer i dag et bredt spekter av hvite som røde og rosa viner innen appellasjonene Saumur (som er den største med 45 hektar), Saumur-Champigny, Sancerre og Muscadet sur lie. Stjernestatusen ivaretas av husets Saumur Vieilles Vignes og den musserende Crémant de Loire Quadrille som dessverre ikke er tilgjengelig i Norge. Sistnevnte vin får du likevel smake denne kvelden.

Her kan du lese mer om Langlois-Chateau

Seminaret er avholdt

Dette er hva Laurent Onillon vil servere deg:

Domaine Langlois-Chateau Saumur , hvit
Druer: 80% chenin blanc og 20% chardonnay

Domaine Langlois-Chateau Saumur , rød
Druer: 100% cabernet franc
Ikke tilgjengelig i Norge (ca.pris kr. 113,00)

Château de Varrains Saumur-Champigny, rød
Druer: 100% cabernet franc
Ikke tilgjengelig i Norge (ca.pris kr. 162,00)

Langlois Crémant de Loire, brut
Druer: chenin, chardonnay, cabernet franc og grolleau
Ikke tilgjengelig i Norge (ca.pris kr. 143,00)

Quadrille Crémant de Loire, brut
Druer: chenin, chardonnay, cabernet franc og cabernet sauvignon
Ikke tilgjengelig i Norge (ca.pris kr. 180,00)

 
Domaine de Grand Maison Muscadet de Sèvre et Maine sur Lie
Druer: muscadet eller melon de bourgogne
Ikke tilgjengelig i Norge (ca.pris kr. 110,00)

Cabernet de Saumur Rosé
Druer: cabernet franc
Ikke tilgjengelig i Norge

Crèmant de Loire Rosé
Druer: cabernet franc
Ikke tilgjengelig i Norge
 

Seminaret er avholdt

Tid: 5. september kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Avbestillingsfrist: 31.08.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 050902. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her