Vinseminar i Oslo 5. september - Smak mange spennende viner fra Loiredalen

Hold allerede nå av den 5. september. Da kommer nemlig eksportsjef Laurent Onillon fra Domaine Langlois-Chateau i Loire på besøk til Oslo og Apéritif. Hele åtte viner av både rød, rosa og hvit samt sprudlende karakter er hva du får servert i glassene denn
Redaksjonen
16 August 2002 - 12:00

Nå har du virkelig muligheten til å få med deg en unik smaking der kun én av vinene du får servert er tilgjengelig gjennom Vinmonopolet.

Langlois-Chateau ble grunnlagt så tidlig som i 1885 av Edouard Langlois og Jeanne Chateau. I dag eies huset av fjerde generasjon Langlois-Chateau samt champagne-huset Bollinger. Champagneprodusenten er inne i bildet fordi Langlois-Chateau frem til for to tiår siden hadde skaffet seg et godt renommé for sine musserende viner. Loire-dalen er nemlig en viktig leverandør av boblevann til det franske markedet som har en nærmest uuttømmelig tørst etter slik drikke. Langlois-Chateau favoriserer dessuten naturlige fremstillingsmetoder med respekt for omgivelsene og oppfyller miljøkravene til Terra Vitis-merket.

Siden 1979 har Langlois-Chateau utviklet porteføljen, og produserer i dag et bredt spekter av hvite som røde og rosa viner innen appellasjonene Saumur (som er den største med 45 hektar), Saumur-Champigny, Sancerre og Muscadet sur lie. Stjernestatusen ivaretas av husets Saumur Vieilles Vignes og den musserende Crémant de Loire Quadrille som dessverre ikke er tilgjengelig i Norge. Sistnevnte vin får du likevel smake denne kvelden.

Her kan du lese mer om Langlois-Chateau

Seminaret er avholdt

Dette er hva Laurent Onillon vil servere deg:

Domaine Langlois-Chateau Saumur , hvit
Druer: 80% chenin blanc og 20% chardonnay

Domaine Langlois-Chateau Saumur , rød
Druer: 100% cabernet franc
Ikke tilgjengelig i Norge (ca.pris kr. 113,00)

Château de Varrains Saumur-Champigny, rød
Druer: 100% cabernet franc
Ikke tilgjengelig i Norge (ca.pris kr. 162,00)

Langlois Crémant de Loire, brut
Druer: chenin, chardonnay, cabernet franc og grolleau
Ikke tilgjengelig i Norge (ca.pris kr. 143,00)

Quadrille Crémant de Loire, brut
Druer: chenin, chardonnay, cabernet franc og cabernet sauvignon
Ikke tilgjengelig i Norge (ca.pris kr. 180,00)

 
Domaine de Grand Maison Muscadet de Sèvre et Maine sur Lie
Druer: muscadet eller melon de bourgogne
Ikke tilgjengelig i Norge (ca.pris kr. 110,00)

Cabernet de Saumur Rosé
Druer: cabernet franc
Ikke tilgjengelig i Norge

Crèmant de Loire Rosé
Druer: cabernet franc
Ikke tilgjengelig i Norge
 

Seminaret er avholdt

Tid: 5. september kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Avbestillingsfrist: 31.08.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 050902. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her